03 de maig 2008

Sexisme

El Tribunal Constitucional vol tancar el seu cicle amb l’aval a la llei contra la violència domèstica, qüestionada per 244 jutges que l’han paralitzat per estar en contra que els homes siguin castigats amb més pena que les dones si cometen el mateix delicte. La discriminació de gènere no s’ha aplicat fins ara en el dret penal, tot i ser admesa en altres àmbits com en el laboral.

Puc entendre que per un lloc de treball on l’home hagi de realitzar més esforç que una dona rebi més quantia salaria, però, que passa? Que si una dona mata a la seva parella, com ella té menys força que un home, la mata menys?; que si una dona maltracta als seus pares, com és del sexe dèbil, les seves injúries o cops fan menys mal?...

Aquesta empatia paternalista envers el sexe dèbil comença a ser patètic, i ho diu una dona; mai assolirem la igualtat de gènere mentre existeixi qualsevol mena de favoritisme cap a qualsevol membre del sexe que sigui. Si hi ha dones que maltracten o maten als seus marits és, perquè ells es troben amb inferioritat, tot descartant els homicidis comesos amb defensa pròpia que llavors han de rebre jurídicament un tracte diferent.

Estic amb els jutges que el dret penal ha de ser aplicat d’igual força cap a tots els que fan el delicte, que la justícia és cega, però, no l’han de fer partidària.