23 de juny 2008

Codi d'honor

Potser aquest post no us sembrarà de política, doncs, esteu ben errats perquè si que ho és.
Com a submarinista que soc, conec el nostre codi internacional i el que mai faria un submarinista és deixar al seu company sol, no es deu baixar mai sol.

23/6/2008 Edición Impresa SUCCESSOS El Periodico

Un bussejador, acusat d'ofegar la dona en plena lluna de mel

Un jutge australià demana l'extradició als Estats Units 4 anys després de la mort

La família de la víctima assegura que el marit volia cobrar l'assegurança de vida

SORPRESA D'ÚLTIMA HORA
Si el marit ho va fer, ¿per què ho va fer? El jutge, que ha demanat als Estats Units una extradició que pot trigar mesos i fins i tot anys en concretar-se, no entra en els possibles motius de l'assassinat, però la família de Tina Watson fa temps que apunta el mòbil homicida més clàssic de tots: els diners. Poc abans de la lluna de mel, el marit havia intentat convèncer la seva dona que augmentés la seva assegurança de vida i el nomenés beneficiari de la pòlissa. I, de fet, Daniel Watson se'n va anar de viatge pensant que l'havia persuadit, fins que, morta Tina, en una sorpresa d'última hora, va descobrir que el document havia quedat com estava.
L'advocat de l'acusat, per la seva part, ha dit en els últims dies que no hi ha cap prova que acrediti que Watson va ofegar la seva dona, que aquesta era una principiant en el busseig i que, ja se sap, el submarinisme és una pràctica molt perillosa. D'acord amb el jutge i la seva família, per a Tina Watson el matrimoni ho va ser encara més.

D' això s'en diu ser l'advocat del diable. Un experimentat submarinista, com diu l'article, que era el marit, no l'hagués deixat sola tant de temps com per ofegar-se; sempre has de donar auxili a sigui qui sigui que es trobi amb perill, i ens ensenyen a saber entrar a un submarinista amb situació de pànic, a l'igual que ens ensenyen a fer una escapada lliure si de cas ens perdem i ens manca l'aire, com també ens ensenyen que transcorregut un temps sense trobar a ningú hem de pujar, de forma obligada, a la superfície.
No puc tolerar que es titlli de molt perillosa una afició, que amb persones que prioritzin el nostre codi d'honor, és molt segura, respectuosa amb el medi submarí i que no amaga cap perill. Imprudències o accidents no són assassinats.