19 d’agost 2008

De què ens serveixen les paraules...

L’ésser humà va desenvolupar un llenguatge parlat i escrit per interrelacionar-se i arribar a un enteniment mutu, però, veritablement el sabem fer anar?.

Els experts amb dialèctica, retòrica, etc... no dubtaran pas la qüestió; defensaran que l’ésser humà pot esdevenir tot un artista dominant els diferents estils i, amb resum, el "verbo", però, en el seu fonament jo em permeto el luxe de dubtar.

La manca de respecte envers les persones hauria d’estar sempre considerat un delicte, amb més o menys grau; no hi ha prou amb que sol siguin qualificats com a tal la manca de respecte que suposa l’assassinat i/o la tortura, els drets humans protegeixen la nostra dignitat.

Tant les persones que pronuncien discursos apassionats, com les que criden, les que fan anar a dojo els adjectius amb massa càrrega emocional i les que sempre ens volen remarcar qui són els nostres enemics, totes elles tan sol volen exercir el seu control sobre aquells que els escolta. Tothom deu pensar que els polítics de qualsevol partit és precisament això el que fan a les seves campanyes, però, no ens oblidem que per unes eleccions resulta necessària aquesta mena de persuasió per convèncer a l’electorat, no deixa de ser una tècnica de màrqueting per vendre un producte, en aquest cas un partit.

El principal problema comença quan aquestes formes en les trobem en les nostres vides diàries i son aplicades per aquells que ens envolten o, a mena de tercers, qui les fa anar estan relacionats amb nosaltres, és en aquest moment amb que deixen de ser una tècnica de màrqueting i passen a ser una manca de respecte, a la descarada, envers les persones.

És inadmissible aquest tripijoc; de què ens serveixen les paraules si no les sabem fer anar?...

Si els experts que he mencionat abans amb dialèctica, retòrica, etc... ens volen demostrar el seu domini de la paraula ens haurien de parlar amb tot moment sense faltar-nos el respecte.

Una persona, pel sol fet de ser persona, indiferentment dels seus estudis, cultura, origen, situació econòmica, gènere, etc... és mereix un respecte i no se l’ha d’intentar dominar ni manipular, més aviat ajudar-la a pensar i prendre decisions, sense confondre-la amb frases per experts, igual que té tot el dret a la informació veraç, també té tot el dret que li expliquin les coses de manera senzilla i intel·ligible per ella.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Tot això ho deus de dir per algún fet en concret, oi?

Martín L. ha dit...

Un o molts... de segur que moltes persones tindràn algún motiu per pensar "Està parlant del que m'ha passat avui" o "està parlant d'allò que comentaven a un mitjà ahir i no vaig pillar res" o "està parlant de la reunió o assemblea que hem tingut"... sempre hi haurà un moment en el que l'ésser humà es preguntarà: "Potser estic sent enganyat?".
No em refereixo a experts que escriuen o xarren per experts, em refereixo a tot aquell que es dirireix a la resta de persones (que tindràn, o no, certs coneixements), amb l'unica intenció de dominar-les o exercir el seu control absolut.
Espero haber-te respòs i gràcies per llegir-me.

Unknown ha dit...

Comprés.