11 d’octubre 2008

Català sempre ha de ser sinònim de cristià?...

Llegeixo a l’edició digital de El Periódico d’avui el següent titular:

Jordi Pujol renya Toni Soler per la sàtira del Papa a 'Polònia'
• "Benet XVI no és aquest imbècil que presenteu", assegura l'expresident

En l’article hi consta declaracions fetes per Pujol del tipus:

"Per què hi poseu el Papa si voleu fer una sàtira política?", li va deixar anar Pujol a Soler, després d'un esmorzar organitzat pel Centre d'Estudis Jordi Pujol (fundació privada que va convidar Soler per debatre sobre la imatge actual dels polítics). "Jo --va continuar Pujol-- això us ho critico durament perquè és una concessió a la facilitat. Sabeu que no protestarà, però cap de vosaltres s'atrevirà mai a fer ni mitja insinuació contra un musulmà ni contra el déu dels jueus, ni ho heu de fer".
L'expresident, acompanyat per la seva dona, Marta Ferrusola, va reafirmar davant Soler que és "injust. Aquest Papa no és aquest imbècil que presenteu". "José Montilla tampoc és aquest imbècil que presentem", va replicar Soler. Però Pujol va insistir: "No feu crítica política? Doncs Montilla, Mas i Carod sí que hi surten, però el Papa no sé per què hi ha de sortir, i amb una ridiculització tan absoluta. Us adverteixo que a Europa la gent d'esquerra no ridiculitza el Papa".

En això que Toni Soler en veure que no es podia sortir que entengués que si que ha de sortir li va qüestionar tot plantejant el tema al revés:

"No es pregunti per què fiquem el Papa en el programa, pregunti's per què el Papa es fica en política. Potser llavors entendrà per què el Papa és un personatge que surt a Polònia".

No cal dir que no va servir de res, resulta obvi que per qualsevol cristià practicant vegi com la cosa més normal del món que el Clero fiqui el nas al mig de qualsevol tema entre la nació, el país o el govern i la societat; com el fet de la dita popular: “Tot bon català per estar ben casat porta la dona a Montserrat”... i si no et sents cristià automàticament, per molt independentista que et sentis, per molt amor a la terra i la gent que proclamis, no ets català, au! Ja la tens!... Heus ací la llibertat dels catalans i el gran catalanisme que tant proclamen alguns...