24 de maig 2009

60% d’abstenció…

Aquesta xifra és molt preocupant, són massa les persones que pensen que les decisions preses a Europa no són per ells o tant sol els afecten quan són negatives: zones ZEPA, retallada d’ajuts, prohibicions o reajustaments de la PAC, etc...
Tanta campanya per part d’euroesceptics o de grups contraris al Tractat de Lisboa o a la Constitució Europea han fet molt de mal; tot essent realista s’ha de reconèixer que han estat molt més fortes que les que fan consciència que Europa som tots.
La sentim lluny i polítics fent campanya xerrant per xerrar del tipus: posar fi a "la gran dispersió en la quantitat d'ajuts a les famílies" i acostar-los als models dels països escandinaus "on les prestacions per fill poden arribar als 700 o 800 euros al mes" presten a grans confusions perquè aquesta mena d’ajut sempre dependrà dels respectius països i/o autonomies que formen part d’Europa.
Potser els socialistes no serem els grans economistes que exclusivament tracten amb xifres tot el dia, de fet, no ens agrada i estem rotundament en contra de veure a les persones com una vulgar xifra més.
Constantment demostrem que per nosaltres, primer que tot, són les persones, això no ens ho poden negar, per això generem discrepàncies del tipus: "Hemos pasado de ser admirados por nuestras tasas de crecimiento económico y creación de empleo a que se nos perciba como un problema para Europa”; qualsevol pot veure en aquesta expressió que s’estan referint exclusivament al sector immobiliari que creixia sense cap mena de control, i no fa falta ser economista per arribar a la conclusió que quan hi ha més oferta que demanda es produeix un excés d’estoc que far “petar” qualsevol empresa i/o sistema: no es van dur a terme ni s'estan duent actualment a Europa bones polítiques per un creixement econòmic sòlid.
Perquè qualsevol sistema econòmic funcioni les persones han de gaudir d’un bon benestar social i respecte, i això els socialistes sempre ho hem tingut molt clar i com a prioritat.
No es pot pretendre que un nou vingut sigui productiu si constantment està amb la por de “ser expulsat per un delicte menor” del tipus per exemple: fer pipí en la via pública; o que un grup de treballadors estiguin motivats a la feina per ser eficaços tot permeten una "Mayor flexibilidad y seguridad en el mercado de trabajo" com ara: avui treballeu 3h demà no cal que vingueu, i la setmana vinent vull que feu 65h cada un, i el mes següent us aneu a la planta de Tolousse cobrant el mateix si voleu asegurar-vos la vostra feina...
Actualment tant sol tenim una Europa de l’economia, que ja estaria bé si la complementéssim amb l’Europa de la ciutadania que anhelem tots els socialistes europeus, però, per aconseguir aquesta fita és imprescindible la reducció de la xifra del 60%.
IMPLI-CA’T!! Els catalans també som Europa.

2 comentaris:

Capità Palangana ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.