08 de juliol 2009

Quan el més dolent pot esdevenir la millor solució.

El Yin-Yang, símbol de l'equilibri perfecte, on la foscor penetra a la llum i la llum a la foscor; on envoltat de llum pots trobar foscor, o envoltat de foscor pots trobar llum... això pot semblar difícil d'entendre, però, amb petits exemples no és tant complicat.
Un microprocessador de darrera generació, amb una gran capacitat i velocitat de calcul aplicat dintre d'una consola de jocs pot crear fantàstics efectes d'imatge, só, i velocitat en l'execució del joc: tenim al microprocessador dintre del Yang, ens crea una sensació positiva. El mateix microprocessador dins d'una cabeça d'un míssil nuclear... automàticament esdevindria el punt blanc dintre del Yin; passaria a ser un objecte "negre" fet anar per matar, però, de tant en tant, pot servir per jugar.
Voler que algú es mori, és horrible, espantós, no hi ha prous qualificatius per definir una idea tant macabra, però, si parlem d'un malalt amb un càncer terminal, amb metàstasis, mesos contats, per no dir setmanes, sense cap més opció a triar que la mateixa mort... o trobaríeu tant horrible desitjar que no es desperti a la propera intervenció quirurjica que li han de fer per donar-li un mínim benestar fins al seu final?... Aquesta idea seria el punt negre enmig del Yang.
De moment no és legal l'eutanàsia, però, si ningú és recorda del patiment de néixer, del patiment de les primeres dents, i segons els experts millor que sigui així perquè seria traumàtic; perquè hem de patir per morir?...

4 comentaris:

Trifó de Vernet ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Trifó de Vernet ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.