01 d’agost 2009

... i n'hi ha que afirmen que aquí estem lligats sense les nostres llibertats!...

"Section 2. DELITS CONTRE LA CHOSE PUBLIQUE
Article 41 : Est punie d'un emprisonnement de 3 à 5 ans et d'une amende de 10.000 à 100.000 dirhams toute offense, par l'un des moyens prévus à l'article 38, envers Sa Majesté le Roi, les princes et princesses Royaux. La même peine est applicable lorsque la publication d'un journal ou écrit porte atteinte à la religion islamique, au régime monarchique ou à l'intégrité territoriale. En cas de condamnation prononcée en application du présent article, la suspension du journal ou de l'écrit pourra être prononcée par la même décision de justice pour une durée qui n'excèdera pas trois mois. Cette suspension sera sans effet sur les contrats de travail qui liaient l'exploitant, lequel reste tenu de toutes les obligations contractuelles ou légales en résultant."

Aquest és un extracte de: CODE DE LA PRESSE 2003 de MAROC.
Que ens diu més o menys: periodistes aneu amb conte amb "atemptar contra la religió musulmana, la monarquia i l'integritat territorial" del contrari, vosaltres mateixos....

Tot això ho dic pel segrest que han sofert dues publicacions d'un reconegut diari marroquí per haver editat els resultats d'una enquesta que mostrava que:

"El 91% de los marroquíes valoraba de positiva o muy positiva la primera década del nuevo rey" El Pais online IGNACIO CEMBRERO - Madrid - 01/08/2009


No vull ni pensar que els haguéssin fet si aquesta fos negativa!... suposo que no em segrestaran el blog per haver insinuat alguna coseta sobre la seva reina?... bé, la part positiva serà l'augment inesperat de visites de tots aquells que s'aborreixen i no paren de cercar complots i conspiracions absurdes per la xarxa, i el més trist es que arreu del món és el poble qui els paga per fer, en massa ocasions, el "primo".
Massa paranoia és el que volta pel món...