09 de setembre 2009

No volia parlar... però, en parlaré.

Una jutge confirma el veto al referèndum independentista d'Arenys

EFE
BARCELONA

Una jutge de Barcelona manté la suspensió de l'autorització per al referèndum d'autodeterminació del dia 13 a l'Ajuntament d'Arenys de Munt (Maresme).

En el seu acte, la jutge confirma la resolució que va dictar la setmana passada per prohibir provisionalment el referèndum, arran d'un recurs que va presentar l'Advocacia de l'Estat.

Segons el Jutjat d'Instrucció número 14 de Barcelona, l'acord municipal que recolza la celebració de la consulta popular "envaeix manifestament competències reservades expressament a l'Estat per la mateixa Constitució i, per tant, la vulneren".

El referèndum suposa "un incompliment de la llei"

Davant de l'argument d'Arenys que el consistori es limita a facilitar una sala per celebrar-hi la consulta, la jutge manté que l'ajuntament sí que en va autoritzar la consulta i recorda que aquest suposa "una invitació a l'incompliment de la llei" perquè excedeix l'àmbit de competències locals.



A veure! On està el problema per realitzar aquesta Consulta Popular enmig de la Plaça del poble si tantes ganes se'n té de fer-la? (com faran els feixistes la "mani", al carrer, no pas dintre d'un ente local) A que ve aquesta tossuderia e insistència a fer-la dintre d'unes instàncies pertanyent a l'Estat Espanyol i sota la seva Constitució? A que ve aquesta tossuderia d'anomenar-la Referèndum, si a tot arreu hi ha cartells de Consulta?... Si us plau! de veritat que hi ha tanta poca cultura política per aquest món? o, potser en el fons l'únic que es cerca de veritat és el conflicte intencionat entre independentistes i els d'"una grande y libre" i punt?.

Si no es fa aquesta consulta no serà pas perquè no hi hagi carrers i places a la vila d'Arenys de Munt, ans l'únic que els falta son les ganes de debò de fer-la.


Per altra banda a mi, fins que no es comenci a parlar de Catalunya com Estat Federal dintre d'Europa, i millor amb la monarquia havent abdicat, que no em vinguin a buscar, però, sempre respectaré els desitjos de tot català del meu entorn, perquè, tot català sempre hauria de desitjar el millor pels seus conciutadans, i no pas per ell com a individu únic........ algú ja m'entendrà!. Però, com diria En Montilla (faré meves les seves paraules): "Alguns polítics busquen rendiment electoral fent grans els petits problemes, o fins i tot creant problemes on no n’hi ha. Si el país ha d’estar sempre sotmès a un estat d’agitació permanent. D’inquietud. De tremendisme.

Amb mi que no hi comptin!."