12 de setembre 2009

Quan la Religió és més sensata que la laicitat...

El sionisme és un moviment polític internacional que va propugnar des dels seus inicis el restabliment d'una pàtria per al poble jueu a Eretz Israel, ("Terra de Israel"). Dit moviment va ser el promotor i responsable en gran manera de la fundació del modern Estat d'Israel.
Encara que els seus orígens són anteriors, el moviment polític laic actual va ser establert oficialment pel periodista austro-húngaro Theodor Herzl a finals del segle XIX. El moviment té com objectivo fomentar la migració jueva a la Terra Promesa i va ser reeixit a l'establiment de l'Estat d'Israel el 1948 (desprès de la Guerra Mundial per l'Holocaust patit pels jueus, entre d'altres torturats als camps de concentració), sent actualment l'únic Estat jueu del món. El sionisme constitueix una branca del fenomen més ampli del nacionalisme modern. Descrit com un "nacionalisme en la diàspora", el sionisme s'autodefineix com un moviment d'alliberament nacional, l'objectiu del qual és la lliure determinació del poble jueu.
No recolzo cap banda, tant sol desitjo la Pau incondicional i per sempre entre ambdós pobles, que als de baix (la gent del carrer) ja els hi toca descansar de les hipocresies dels de dalt (els que manen, directa o indirectament).