29 de desembre 2007

La millor crítica és la que no respon a la voluntat d'ofensa, ans a la llibertat de judici.

Fernando Sanchez Dragó

Em sap molt de greu que per les campanyes electorals els partits polítics, en un acte quasi a la desesperada, facin anar els problemes quotidians d'una forma in extremis amb l'única finalitat de ficar por o exagerar la polèmica que hi existeix en l'entorn, per no parlar de la demagògia ficant com a problemes actuals assumptes que fa temps que hi son.

ESTRATÈGIES PROPAGANDÍSTIQUES

El tripartit veu un aire xenòfob en el vídeo preelectoral de CiU

  1. Sirera no aprecia res d'especial en l'espot i diu que el "podria firmar el PP"
  2. El PSC el qualifica de "patètic" i diu que Duran es prepara per entendre's amb Rajoy
MANEL MANCHÓN
BARCELONA - El Periódico 29/12/2007

El contingut del vídeo preelectoral de CiU ha causat alarma en els partits d'esquerra que donen suport al Govern, a l'entendre que vulnera "els acords no escrits" entre les forces polítiques catalanes. Els missatges intencionats en l'anunci que subscriu el candidat de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, sobre els perills de la immigració han provocat un profund rebuig en el tripartit, que hi aprecia "un aire xenòfob". No és aquesta, però, l'opinió del PP català, que no hi veu motiu d'escàndol. "El podíem haver firmat perfectament nosaltres", assegura el seu president, Daniel Sirera.

Aquest vídeo és més que xenòfob; en un apartat on pretén denunciar la deficiència de l'ensenyança a Catalunya, que aquest fet es mira amb els resultats aplicats pel model implantat de l'ESO, no pas per la tercera hora, dona a entendre clarament que el personal docent no està preparat, perquè ficar la imatge d'un professor al qui li costa llegir quan es denúncia l'educació per mi a qui s'està faltant és al professor, no pas al model d'educació.

La portaveu d'Unió, Joana Ortega, justifica l'espot electoral i assegura que l'objectiu ha estat el de "parlar sense embuts de les qüestions que afecten els ciutadans, sense amagar- les, perquè també són els reptes als quals s'enfronta la societat catalana". Gairebé amb les mateixes expressions, el president del PPC, Daniel Sirera, expressa el seu convenciment que "fins fa molt poc a Catalunya no es deien les coses pel seu nom i és una evidència que la immigració il.legal és un problema.

La immigració il·legal serà un veritable problema si no deixem de projectar vídeos fomentant la marginació i el menyspreu cap a quest col·lectiu, relacionant amb ells la resta dels veritables problemes que tenim tots els ciutadans, donar la culpa als de fora no és cap solució, donar les culpes de tot als de fora és el veritable problema.

Però Herrera va enviar un missatge a un altre interlocutor, el mateix president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero, que ahir mateix afirmava que deixava una porta oberta a CiU i el PNB de cara a la pròxima legislatura. "És de lamentar que Zapatero deixi una porta oberta a algú que protagonitza una campanya com la mostrada al vídeo", va dir el candidat ecosocialista.

Jo també lamento aquestes declaracions de Zapatero, tot no s'hi val per continuar volent fer les coses bé. La meva avia deia que la poma podrida fa malbé tota la caixa; voldria que la gent no se n'estigués de rectificar.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ha estat un autèntic plaer de llegir les teves reflexions, totes, sense excepció, que més et puc dir!

Anònim ha dit...

Salut!

Sabías que el primer punto del programa del partido nacionalsocialista de Adolf Hitler hace una reclamación muy parecida a la de los paisos catalans y euskal erria?:

1.- Demandamos la unificación de todas las Alemanias en una Gran Alemania basándonos en el derecho a la autodeterminación de los pueblos. (sic Adolf Hitler)

Enlace al artículo que desarrolla esto en mi blog en inglés:
ladyjusticesscholar.blogspot.com

Enlace al texto completo del programa de Hitler en Wikipedia en inglés:
National Socialist Program

Bon dia!
Becario de Doña Justicia

Martín L. ha dit...

"Derecho a la autodeterminación" que no es lo mismo que la creencia en raza aria ni que los blancos somos mejores que el resto del mundo.
Becario de Doña Justicia, agradezco que des tu opinión, pero desearia que no facilitaras la tergiversación solo por estar en tu derecho de no creer en la autodeterminación; lo malo no esta en la palabra lo malo siempre esta en la manipulación que hace el hombre de ella.
Gracias y comenta libremente siempre que quieras, eso si, bajo la ley del respeto mutuo.

Salut!

Martín L.

Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.