06 de desembre 2007

Pels qui no tenim creences, la democràcia es la nostra religió.

Paul Auster

Ahir dimecres al diari Bon Dia de Lleida sortia amb portada la següent notícia:


Acord perquè la futura mesquita de Lleida es construeixi al polígon.
La Paeria i la Comunitat Islàmica acorden situar-la entre els polígons El Segre i Entrevies.

a.g.
lleida
La incògnita s’ha desvetllat finalment i ahir es va a conèixer l’emplaçament de la futura mesquita de Lleida. Concretament, el centre religiós musulmà s’ubicarà en un solar municipal del carrer Josep Baró i Travé, entre els polígons industrials El Segre i Entrevies.
El nou equipament substituirà l’actual local de culte del carrer del Nord, que no tenia prou capacitat per acollir tots els fidels i que havia generat moltes crítiques veïnals. Amb l’entesa també s’acaba un llarg període de negociació entre les dues parts.



La igualtat es demostra d'aquesta forma. Qualsevol comunitat que practiqui una religió té el mateix dret que la comunitat cristiana a que li cedeixin uns terrenys per ubicar el seu centre de culte.

De segur que hi hauran ments tancades que criticaran aquesta actitud, però, estem en un país laic i com a tal s'han de respectar els drets de qualsevol culte reconegut mundialment, a l'igual que ells han de complir amb els seus deures i lleis del país. Tampoc s'hi val a dir que "...venen de fora i ho demanen tot", tinc uns veïns que van venir de Melilla (Espanya) i son musulmans, qui gosa negar-los com a espanyols de naixement el seu dret a tenir un centre on poder processar la seva religió com a qualsevol cristià practicant?...

De fet aquí a Lleida cap partit s'ha oposat, tant sol han mostrat disgust perquè consideren que ho han portat massa amb secret, i parlem d'un assumpte que es rossega d'uns anys ençà i sempre han hagut problemes per part d'algú, cosa que demostra que tant secret no ho ha estat pas; però, com sempre, hi ha disconformitats i aquest cop son les de gent que es consideren millor que algú altre perquè l'única preocupació que tenen és que les seves naus perdran valor... ja veus tu quina hipocresia! almenys els veïns del carrer del Nord, on s'ubica ara, al·leguen amb tota la raó del món que hi ha massa fidels per un local tant petit i sense les condicions mínimes de seguretat i higiene.

Si les persones es comporten de forma cívica i s'integren en la societat ningú és qui per negar-li el seu dret a viure, fer la seva vida tranquil i ser respectat, i amb les meves frases m'estic referint a tota mena de persona indiferent-ment del seu color de pell o procedència, perquè el rebutj no existeix tant sol envers les races, també amb ciutadans d'aquí amb un estatus social més baix.

O, pensant-ho millor, potser, perquè hi hagi democràcia de debò, no seria mes just que qualsevol religió compres el terreny on té o vol ubicar el seu centre de culte?...