02 de febrer 2008

Estimeu-us els uns als altres com jo us he estimat.

Jesús de Natzaret

Qui sigui cristià, practicant o no, de segur que recorda l'escena del mercat a dins del temple i l'ira de Jesús envers ells, i que desprès va catalogar com la debilitat de l'home que era...

Doncs és això mateix el que voldria pensar jo que està passant a l'Església Cristiana del país.

Si està demanant que no es voti a partits que volen negociar amb terroristes, demana:
  • Que tota la ciutadania cristiana practiqui l'absentisme, perquè son tots els partits que al llarg d'aquesta democràcia han volgut o volen negociar el procés de pau amb ETA perquè tots visquem a gust i tranquils.
  • Que s'acceptin com a correctes actes violents contra la humanitat, perquè, de tots és conegut que la violència tant sol es combat amb la violència, i es de necis creure que s'entregaran de bona fe perquè els han trobat.
  • Que alguns mossèns seus no siguin escoltats pels seus feligresos per fer costat espiritual a famílies o propis terroristes; ser terrorista no es pas sinònim de no creure amb Deu; Ell no va militar mai en cap partit polític.
No crec que l'Església hagi manifestat de mala fe aquesta voluntat, vull creure que ho ha fet sense pensar realment amb les conseqüències reals i legals que aquest fet comporta, tots som humans i ens podem equivocar.

Negociar amb terroristes enlloc d'enfrontar-se, fer anar les paraules i no les armes, dialogar enlloc de lluitar, arribar a una entesa enlloc d'arribar a les mans... aquesta és l'única formula legal i justa per combatre qualsevol acte de violència, de fet el cristianisme sempre ho ha promogut en els seus escrits malgrat no ho hagi fet en els seus fets.

Siguem bons cristians, tots els batejats sota aquesta fe, i anem a votar a qui vol negociar i trobar la Pau amb la Pau.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho has explicat d'una manera molt i molt didàctica, a partir de Mateu, 21.13, et felicito, ben trobat.

Joana ha dit...

Ens ho posen molt difícil....
Un petò i benvingut.

Martín L. ha dit...

Tens tota la raó "tocaya", jo també em dic Joanna.
Gracies Trifó per puntualitzar, no soc practicant, sol soc per bateig però, respecto les conviccions de tothom.