02 de març 2008

Defensar l'alegria

Mai m'hagués pensat que en una campanya política fossin tant importants els sentiments.
No em refereixo a manipular els sentiments de la gent provocant crispació o tensió, a exasperar a la població tot tergiversant la informació, em refereixo a comunicar alegria.
Avui la Carme Chacón ha estat a Lleida fent campanya, els seus ulls riallers i somrients convidaven a acostar-te a ella per compartir la joia que l'envaïa, i es que aquesta noia veritablement defensa l'alegria.
Ens ho ha demostrat defensant un projecte de treball que s'està fent per tots els ciutadans, per igual, i que el 9-M no pot ser aturat; ens ho ha demostrat demanant-nos que confiem amb el socialisme i que no ens quedem a casa passant d'anar a votar; ens ho ha demostrat amb la seva sinceritat que les coses no son fàcils per ningú, però, no hi ha temps per parar-nos a lamentar-nos que no ens fan cas o no ens respecten prou, perquè, qui alguna cosa vol ho ha de treballar, i com més gent creguem en el projecte de futur per tots, més força i consistència tindrà el que ara sembla un miratge d'un país on les igualtats, els respectes i les oportunitats seran per tots i cadascuns dels seus habitants.
Defensar la alegria es creure que sempre hi ha una forma millor de treball i que els errors es poden rectificar.
Defensar l'alegria es donar sempre un pas endavant i no aturar-se a mirar el passat. Cada nou dia es un nou repte que no ha d'estar condicionat amb el que va passar ahir, perquè això ens posa la por i els dubtes al cos i ens priva actuar, però, si ahir no ho van aconseguir, fent-ho avui d'un altra forma a veure si ens sortim; i es aquesta la fita del socialisme, millorar les coses perquè serveixin millor a tothom, no pas deixar-ho tot com està o tornar a un sistema obsolet.
Defensar l'alegria es anar endavant sense tombar l'esquena, perquè el millor per tots sempre esta davant, mai enrere; un pollet no pot tornar a l'ou, un nen no pot tornar a dintre de la mare, és el futur el que hem de cercar i es per això que hem d'exercir el nostre dret de decidir-lo el dia 9-M.