05 d’abril 2008

H2O, llei de vida.

Tot i la trista celebració dels 70anys de "La Batalla del Segre", ara no toca fer la seva rememoració.

Discutir entre els territoris no aporta cap ni una sol·lució; enfrontar a la pagesia amb la zona metropolitana i alhora aportar idees que per motius burocràtics són a 15anys vista (per no ser esquerpa i acceptar-ho com a bo), és un terrible error perquè no fomenta la convivència i l'equilibri territorial.

Evitar que vagi a més el problema comença des de cada individu mateix fins arribar a dalt de tot del nostre sistema governamental, però, amb consciència, no s'hi val el "jo rego amb aspersió el meu jardí una estona i el veí, o l'Ajuntament, el reguen quatre hores seguides..." el verd ens agrada a tots, però, l'aigua la necessitem per viure, i s'ha de regar el just.

Tot això, si no plou, anirà a més; pèrdues hi haurà per tots, absolutament tots. Si els pagesos no cullen, al mercat no hi ha matèria primera, aquesta s'haurà de comprar fora i tot pujarà de preu. Si prima el consum d'aigua de boca les constructores hauran de plegar de fer edificis, molts nous aturats al mercat laboral. Si comencen les hores de restriccions els restaurants no podran obrir perquè oferiran un mal servei als seus clients, com els grans hotels que els pot arribar a mancar aigua per la higiene, sempre tindran prioritats els hospitals, clíniques i centres sanitaris... i el peix que es mossega la cua continua.

Tots, absolutament tots tenim molt a perdre, no pas un territori més que un altre, ni tampoc es sacrifica cap territori per beneficiar a altres, es arcaica aquesta idea i l'hem de tenir ben present.

Catalunya som tots, estiguem a Lleida o a Barcelona, siguem de Girona o de Tarragona... si no podem fer pinya en moments de crisis i ens dediquem a enfrontar-nos per poca-soltades i obcecacions de tombar als que manen ara, com volem fer una Catalunya gran i forta?, no és moment de fer crítica, és moment d'actuar sobre el problema comú de tot el territori i població.

Si la nostra boca està seca, aquesta sequera la pateix tot el nostre cos; per molt que la pell la tinguem ben hidratada, acabarà mostrant senyals de deshidratació.