28 d’agost 2008

Qui de nosaltres arribarà a vell?...

Poca conya amb el canvi climàtic; no estem fent cas dels advertiments i encara menys per evitar l'inevitable, de moment el senyal més clar que tenim és que l'Àrtic cada any es desglaça més i més, diuen els experts que d'ací sis anys el desglaç serà complert a l'estiu... molt més preocupant del que la gent ho considera.
Verano de deshielo
Imágenes que recrean el deshielo en el Oceáno Ártico durante el verano del 2007 a partir de datos tomados por el satélite Envisat. Las zonas en azul representan las zonas con hielo, en tres momentos, de izquierda a derecha: a principios de junio, principios de julio y mediados de agosto (ESA).- ESA

ELPAIS.com-Madrid- 28/08/08
El verano del 2008 se puede cerrar con una cota de deshielo en el océano Ártico similar a la del año pasado, tal y cómo señalan los datos relevados hoy por la Agencia Europea del Espacio (ESA).
Mediante datos del satélite Envisat tomados a lo largo del verano, la ESA ha realizado una simulación del deshielo en el Océano Ártico. Si se confirman a final de la estación, el deshielo puede alcanzar un nivel similar al de 2007, el peor año desde hace 30 años, cuando se empezaron a tomar datos satelitales del deshielo en el Polo.

Desde entonces el deshielo en el Ártico no ha parado de crecer y muchos científicos lo señalan como uno de los indicadores del calentamiento global. Esta situación ha permitido que por segundo año consecutivo la ruta de Amudsen - una de las rutas directas más cortas entre el océano Atlántico y el Pacífico - estuviera abierta al tráfico sin la necesidad de rompehielos desde mediados del mes de agosto.

"Las regiones polares, especialmente el Ártico, son indicadores muy sensibles del cambio climático", señala Heinrich Millar, del Instituto Alfred Wegener, en la nota de prensa difundida por la ESA. "El panel Intergubernamental para el Cambio Clímatico ha señalado que estas regiones son altamente vulnerables al aumento de las temperaturas y ha predicho que el Artico estará virtualmente libre de hielo en los meses de verano del 2070 . Otros científicos señalan que puede estar libre de hielo en 2040. Las últimas observaciones señalan que el Ártico puede estar libre de hielo aún antes", recuerda éste científico.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Només un canvi global, un canvi total ho pot parar, amiga meva, res mes.... Potser és el que ens depara el destí. La mare terra és intel·ligent.

Martín L. ha dit...

Que ho pot parar se sap prou, però, no es pas temps de respostes, és temps d'actuacions; a mi no em soluciones res si em dius "només un canvi global ho pot parar"; si vam ser capaços de movilixar-nos arreu del món tot fent manifestacions per evitar una guerra (que al finales va fer), perquè no fem el mateix perquè és comencin a comercialitzar a preus assequibles automòvils ecològics, i fer pressió perquè s'aturi la fabricació dels convencionals d'energia fòssil per exemple, estàn més que provats i comprovat que funcionen bé, però, els de les petrolíferes deixarien de guanyar molts diners, ai pobrets quina ruina!; cal actuar, no dir coses per dir i esperar que els altres ens treguin les castanyes del foc

Anònim ha dit...

T'has parat a pensar que potser hi ha gent que pensa diferent a tu, o que potser té altres idees o senzillament creu que no cal actuar perquè la terra respondrà?. La intransigència és mala consellera sempre.

Martín L. ha dit...

Ulisis, t'has parat a mirar documentals de petites tribus, com les de l'Amazones, per exemple, que des de els seus ancentres han respectat i rendit culte a la Mare Natura; creus que és mereixen que aquesta i el seu medi sigui destruida per altres habitants de la Terra, i encara més, que aquestos habitants, que l'han destrossat se seguin passivament a esperar que la Mare Natura els hi tregui les castanyes del foc?...
L'intransigència serà mala consellera, però, el "Que se jodan!" és pitxor.
La meva mare em va ensenyar a que si jo trencava algo, jo ho havia de reparar.