30 d’agost 2008

Reflexió abans de vacances

Només existeix la interdependència si algú la nomena. Si no hi ha ningú per nomenar-la, la interdependència no existeix.

Yangshan

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Probablement Mahatma Gandhi no pensaria el mateix que tu, si entenem a l'home com un ser social, tampoc Marx, per descomptat.

Martín L. ha dit...

Precisament en Gandhi es qui mes creia amb aquestes paraules, d'altra forma no hagues fet la seva revolució amb la No Violència

Martín L. ha dit...

Va ser ell qui la "va nomenar", si ell no l'hagues nomenat, existiria?...
Torna a llegir la frase que no ho has fet correctament.

Unknown ha dit...

L'interdependència existeix fins i tot si ningú no la nomena, sorry.

Martín L. ha dit...

Dona'm un exemple d'algú o algo que sense aplicar el concepte sigui interdependent...
Quan es parla d'un concepte abstracte s'ha de creure amb ell per poder-ho aplicar, si no hi creus i no ho apliques, no existeix,no es dona el cas; per molt que el concepte o la paraula tingui una definició al diccionari.
Perquè hi hagi vida s'ha de reunir unes propietats bàsiques com per exemple el moviment celular, perquè hi hagi interdependència també.
Dona'm un exemple d'algo viu que no tingui moviment celular...
A més aquesta frase no l'he dit jo, en Yangshan va ser un Mestre de l'antic Orient i propulsor de la No Violència, suposo que almenys s'havia aturat a observar la vida.

Unknown ha dit...

Doncs precisament perquè tot té moviment cel·lular hi ha també interdependència com a un fet absolutament natural, la filosofia ve després.