22 d’octubre 2008

Perquè no li paguem a Aznar unes vacances indefinides al Pol Nord?

Em vaig prometre a mi mateixa en un acte d'autocontrol que no tornaria a perdre els papers mai més amb l'Aznar, però, aquest noi no pot viure sense ser el centre d'atenció i que tothom parli d'ell ni que sigui malament (com va dir En Churchill).
La darrera il·luminació d'aquest Legionari de Crist és que ha comparat el canvi climàtic amb una "nova religió que condemna a la foguera, a la plaça pública aquells que gosin posar en dubte les seves tesis". "El simple dubte sobre l'origen antropològic del canvi climàtic és causa automàtica de ressò-excomunió"... El que ve a dir el mateix, que qualsevol científic que, com en la època del Galileo, faci una afirmació sense disposar de proves físiques se l'ha de condemnar per heretgia i defensor d'un deu profà, en aquest cas el Canvi Climàtic.
No li deu semblar prou prova el desglaç del Pol Nord, o les desertificacions alarmants, o les manques de pluges, o l'augment desmesurat de les temperatures... deu necessitar proves més evidents i de mentre ens hem de preocupar de la gana que hi ha al món... Gana, segons ell, de què? perquè si no ens hem d'alarmar de les poques pluges i l'augment de deserts, com hem de crear nous cultius a les zones on hi ha gana de debò?.
A sobres se li ha afegit un amiguet de copes (es que també defensa el conduir begut, que no li agrada que condueixin per ell), amb el Klaus (president txec Václav Klaus, per la resta) defensen la llibertat humana i el dret a opinar en aquests assumptes davant "el soroll dels abanderats de l'apocalipsi climàtic", tot referint-se a Al Gore... es clar! on va a parar! El "primo" de Rajoy és molt més intel·ligent que la resta de científics... Quan dic amiguets de copes no és pas la meva intenció ofendre als alcohòlics o simple simpatitzants d'unes copes de més comparant-los amb ells, respecto a la gent i reconec que amb estat d'embriagadessa es diuen coses que no s'haguessin volgut dir mai, com les que va dir Klaus: hem estat "enganyats" en aquest tema, ja que "no s'està produint cap escalfament global sense precedents". A parer seu, l'escalfament no és global, ni té una magnitud excessiva, i, a més, no és degut exclusivament a l'acció de l'home ni a l'augment del CO2... Au! Dis-li algo! a veure quin és el físic i químic que li demostren el contrari! i el més trist és que ha escrit un llibre i a sobres hi haurà gent que se'l llegirà.
Bé, també els ignorants tenen dret a viure i opinar en aquest món, però, almenys que hi hagi de més intel·ligents que no els deixin governar!... Més cultura és el que manca en aquest món.

5 comentaris:

Albert ha dit...

La teva darrera sentència és la clau..manca més cultura, però per a tots, tant per la gent del carrer, com sobretot als politics........
Es un detall insignificant, però és un detall, t'has fixat que cap president d'una "potència mundial" com espanya, parlen l'anglés, ni gonzalez, ni aznar, ni zp, a mi em fa vergonya que li tinguin que ficar un traductor per parlar angles....home jo entenc que un no pot parlar 5 idiomes i tindre 3 carreres, però deu n'hi do quina llàstima fem.Com et deia potser una xorrada , però per mi és significativa...
Ahh, lo del "Conde Duque de Olivares" Aznar, sense comentaris, el problema és que hi ha molta gent que el troba a faltar... així anem

Anònim ha dit...

Efectivament, amics, la cultura és la clau.....

Martín L. ha dit...

Crec que forma part del protocol que un representant d'un país parli en les trobades, reunions i assumptes d'estat en la seva llengua i ajudat per un interpret per la llengua dels altres; tú mateix, Albert, de segur que, per molt que dominis el castellà, t'expressaries millor amb català per explicar coses puntuals, un error en una paraula pot ocasionar un conflicte.
I efectivament, parlo de la cultura per tothom, per la gent de carrer principalment degut al cas que som nosaltres els que triem als nostres representants; i el mateix pels militants de tots els partits, que també trien als seus. Tot i estar a favor que el poble s'ha de poder governar sol, al cap davant sempre han de ser els més savis, que no precisament son els que més xarren, títols universitaris tenen o floretes es tiren, han de ser els que tenen més capacitat de raonar i estar en tot moment equilibrats, amb una bona cultura i coneixements de base.

Anònim ha dit...

Sempre és així, com dius, Martín?

Martín L. ha dit...

Lluís, no estic fent una afirmació, malauradament, tant sol es un desitj de com hauria de funcionar, haurien de funcionar tots els sistemes que gestionen el món, i aquest sistema ideal, almenys per mi, dirigit tant sol per gent sàvia, que n'hi ha a tot arreu i a tots els partits, nosaltres no hi contribuïm a que pugui ser realitat perquè ens limitem a criticar, no votar, no participar activament en partits del nostre grat, etc... si permetem que al poder tant sol hi hagi gent amb ganes de viure del sistema i tant sol ens dediquem a passar de tot som còmplices de que res funcioni com cal, sempre continuarà igual d'errat, perquè els dubtes dels intel·ligents donen molt marge de maniobra als "cares" ignorants que van escalant llocs de poder; com a mostra tenim al Bush que ens ha fet palesa constant del seu nivell.
Ah! i siguis benvingut al meu blog.