31 de gener 2009

Això NO!

Entre els titulars d'avui del diari online de El Periódico llegeixo:

Segon atac xenòfob a una sinagoga de Barcelona

EL PERIÓDICO Un home que duia indumentària d'estètica militar va atacar ahir la sinagoga del Call de Barcelona i va ferir un dels seus treballadors amb un bat de beisbol quan aquest li va recriminar la seva actitud, i poc després va ser detingut pels Mossos. Es tracta del segon atac contra sinagogues barcelonines en
menys d'un mes, ja que el 8 de gener van aparèixer pintades a la sinagoga de les Corts, i el seu presumpte autor formaria part d'un grup d'extrema dreta, segons els Mossos.


Podem estar en contra o d'acord amb l'actitud envers Gaza de l'Estat d'Israel, però, arribar a aquest extrem d'atacar a les persones tant sol per les seves creences és una aberració.
Aquesta absurda por al desconegut que patim en general molts, per no dir tots, els humans no deixa de ser una aptitud primitiva i irracional que ens torna als nostres instints més bàsics i ximples d'atacar per por a ser atacats.
Aquesta manca d'educació cívica (que ves per on hi ha persones que així ho prefereixen pels seus fills) on el rebuig sistemàtic a tota persona que pensi o sigui diferent dels teus ideals, del que tu vols pensar, del que tu vols creure lliurement, de tot allò que tu consideres correcte i tu, i tu, i tu, i tu... (relatiu a l'individualisme) no deixa de ser una forma de crear conflictes constants amb la resta de l'humanitat, amb l'obvia conseqüència radical d'una total manca de convivència: no es viu ni es deixa viure.
Potser caldria que els mèdia, a banda del sensacionalisme necessari per vendre o tenir més audiència, col·laboressin un xic més del que ja ho fan molts d'ells, però, malgrat al segle que hi som, no ho fan pas tots el fomentar la cultura, coneixements i els bons modals de convivència entre el seu públic, seria tot un detall el poder, entre tots, cercar la Pau necessària per viure en comunitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.