11 de gener 2009

"Aturem la guerra" entra en acció...

Cada dia mirava els diaris i em sentia decebuda perquè, com ara aquest país no te res a veure amb el que passa a Gaza, no és mobilitzava la població davant d'una massacre tant evident; però, avui ha canviat tot, i com sempre, Catalunya ha reaccionat, la "insolidària i egoista" segons afirmen alguns que mai s'han molestat amb conèixer a la seva gent:

50.000 personas exigen el fin de los bombardeos israelíes contra Gaza

Los manifestantes reclaman que se respeten los derechos de los palestinos

C. BLANCHAR / I. ROLDÁN - Barcelona - 11/01/2009

Cuando en Barcelona una manifestación pone a rebosar la Via Laietana y en la plaza de Sant Jaume hay que leer el manifiesto varias veces, se trata de una gran manifestación. La de ayer contra la ofensiva israelí en Gaza lo fue. Organizada por la Plataforma Aturem la Guerra -nacida durante las movilizaciones contra la invasión de Irak en 2003-, la Comunidad Palestina en Catalunya y la campaña Con Palestina en el Corazón, congregó a decenas de miles de personas -100.000 según los convocantes, 30.000 según la Guardia Urbana y 50.000 según cálculos de este diario- bajo el lema Paremos la masacre en Gaza. Boicoteo a Israel.

Tant sol a Tarragona i Palma de Mallorca han hagut d'altres amb nombre significant de membres, però, la gran majoria eren musulmans, aquesta és la gran pena, que pot més la xenofòbia que les situacions d'injustícia.

A la resta del món també han reaccionat algunes ciutats, no es pot dir el mateix de la resta de la Península, però, tampoc els culpo, perquè quan tens preocupacions personals, del tipus crisis econòmica, difícilment et sents solidari amb la resta d'humanitat, però, no estaria gens ni mica malament que tornéssim a fer pinya junts per si de cas es pot pressionar a algú de dalt de tot (i no parlo de cels, continuo a la Terra, per molt que alguns es creguin Déus) per posar fir a tot això, o si més no, per dir a aquella pobra gent que no estan sols.

ATUREM LA GUERRA JA!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

JO HI VAIG ANAR,POTSER NO ERAM TANS COM DIUS,PERO ERAM MOLTS.
TOTS SABEM QUE NO ATURAREM RES,PERO A MI M' AGRADA CAMINAR AMB EL CAP ALT I LA CONCIENCIA TRANQUILA. JUGANT AMB BCN....

Albert ha dit...

està clar que no aturem una guerra desde una manifestació, però si hem de deixar la nostra veu, el nostre sentiment ver un acter pervers, cruel, i mesquí.
Potser la classe politica a Europa i als USa, no pot o no vol fer res, però la gent, el POBLE, no vol aquesta acció del govern d'Israle, i diu alt i clar ATUREU LA MASSACRE, CRIMINALS DE GUERRA.............

Martín L. ha dit...

Sincerament l'era 2.0 crec que té més força de la que pensem... la plataforma de les 65H ha fet pes, doncs perquè no poden fer pes amb manifestacions físiques i virtuals, i crítiques a blocs i altres (tipus facebook) arreu del món i del ciberspai?...
Voler és poder, i si no comencem a cedir en plan derrotista, "es que..., es que..., es que..." tots junts podem aconseguir alguna cosa important; mentre ens tinguin dividits, els forts continuaran essent els forts; l'unió sempre ens farà més forts, som més, n'ho hem d'oblidar mai...
Gràcies per ser com sou.