10 de gener 2009

Kikos

De petita per mi un "kiko" era el típic panís unflat i torrat que és menja; desprès va passar a ser com la definició d'una cosa obsoleta, passada de moda o sobre carregada, d'aquelles que fan mal a la vista, ja m'enteneu!...
Doncs avui he descobert que són els fidels del grup de missioners neocatecumenats (deu n'hi do amb el nom!) de El Camino, que no té res a veure amb El Camino d'Escriba, el del Opus Dei; bé, ve a ser quelcom de semblant, però, els primers encara no ocupen jerarquies a dins l'església i de moment tant sol es dediquen a "convertir" o evangelitzar ( es deuen pensar que encara som a l'època de les creuades).
Tot això ho trobaria molt bé si per fer la seva fita no haguéssim de fer anar el recurs fàcil del menyspreu, ofensa, criminalització i temors infundats envers el laïcisme.
Si de veritat tenen uns arguments tant forts, avalats per la paraula de Deu i segles de doctrina, perquè han de fer anar aquestes tècniques tant poc honroses i que descobreixen la ignorància i poca cultura de la gent?, o, de cas és cert que el cristianisme és com d'altres religions que recolzen les guerres santes?... perquè, quina fita té imposar pors i ficar a les persones amb contra dels qui pensen diferents a ells, i apartar o privar dels seus drets als que son com de debò es senten?.
Per molt que promoguin la Pau, qualsevol moviment vinculat a l'Església Cristiana no practica la bona filosofia del "Viu i deixa Viure", i em sap molt greu perquè de debò hi ha persones que necessiten creure amb "quelcom superior" per sentir-se més forts i enfrontar-se a la vida, però, el NO respecte envers als que "no son dels teus" i fer creure que "aquestos altres" constantment els volen Mal i Destrucció, és tant sol una forma de mantenir a la gent preocupada i distreta, perquè, en el fons, a l'Església no li interessa gens ni mica que els seus fidels pensin.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I esto a que me suena?

Martín L. ha dit...

Al que vulguis. En la majoria de llocs on hi ha jerarquies als de dalt mai els interessa que els de baix pensin, així sempre els tenen controlats, i en nombroses ocasions, també manipulats i cecs.

Anònim ha dit...

Em sooonnaaaaaaa!!!!! je je je

Agnès Setrill. ha dit...

Hi ha molta gent que no pensa, però que ja li va bé, -he arribat a aquesta conclusió-, després de molts anys de voler-me justificar del perquè del meu anticatolicisme.

Molt interessant el teu blog!

Martín L. ha dit...

Mercès Agnès.
Tampoc crec que aquestes persones els hi vagi bé el "no pensar" per mi és el costum, la forma fàcil d'anar per la vida, el entendre que el viure i deixa viure, és passar de tot... és la mateixa societat que no sap com actuar per conscienciar amb els drets humans... no sé si m'explico prou bé, però, per mi aquell que no pensa és perquè mai l'han ensenyat o l'han deixat pensar i ser persona lliure, sense estar sota la direcció i ordres de ningú; sempre referint-me al individu i el seu entorn, ja no entro a parlar de grups que això seria més complexe.