15 de març 2009

Manca de cultura política

Aquest divendres dia 13 vaig assistir al meu segon Consell de Federació i quan tot comença malament, resulta obvi que no acabi bé.
Es feia a Cervera, cap problema i molt encertat que se celebrin a diferents llocs de la província, a l’Auditori, aquí ja va ser on va sorgir el primer impediment, degut al cas que els veïns de Cervera entenen com Auditori, l’edifici del Conservatori de Música, no els culpo pas, és problema de difusió de la cultura entre els vilatans per part dels Ajuntaments, en aquest cas, també Paeria; però, bé, des del Conservatori ja em vam indicar correctament.
Un cop al local correcte a l’hora de la presentació va sorgir el segon impediment: problemes d’audició; un equip amb pèssimes condicions que els interlocutors s’havien de menjar el micròfon per poder-se sentir un xic, greu error per poder mantenir l’interès dels oients, però, l’intervenció del Primer Secretari Joaquim Llena va ser força interessant i va mostrar especial interès de deixar-nos clar tot el referent a la seva Cartera de Conseller d’Agricultura, mostrant més èmfasi amb les Zones ZEPA i el futur reg del canal Segarra-Garrigues.
Acte seguit l’Antoni Argiles ens va introduir en l’ordre del dia, Pla de Treball Comissió Executiva, i per donar l’explicació millor ens va presentar a (entre nombrosos talls de so, o que s’apartava massa o que girava la cara al micròfon) no sé qui de Barcelona, que era advocat, a l’Universitat va presidir no sé quin moviment juvenil, ha estat un munt de coses (suposo per l’estona que va xerrar l’Antoni...) i que algunes dones de la sala li havien dit que era molt “guapo” (això si que es va sentir molt bé, però, calia aquesta bajanada en un Consell de Federació, per mi, un acte seriós?...).
Lamento no poder dir el nom d’aquest advocat, però, he de dir que la seva explicació sobre el Pla de Treball em va illusionar, això és el que cerco dins d’un partit, treball, treball i més treball, pensar, debatre, opinar, col•laborar, etc... quasi m’emociono i tot al comprovar que hi ha ganes de debò de millorar interna i externament, però, de cop i volta i sense saber d’on i perquè em va caure una dutxa d’aigua freda, més aviat era de glaçons, va ser en el moment dels precs i preguntes que se suposen havien de fer-li a aquest advocat: tots els que van intervenir tant sol parlaven de les Zones ZEPA.
I jo em pregunto: de debò que un Conseller de Federació de la província de Lleida encara no s’ha assabentat que la seva feina, tot el que s’espera d’ell és que aporti solucions i no pas problemes?... aquí sempre ens queixem que des de Barcelona ens vegin com a provincians i lamentablement no els hi donem cap argument en contra perquè ens vegin com uns iguals.
Potser no hauria de fer aquesta crítica, però, evitant o negant l’evident mai és posar solució a res, a la contra, s’empitjora més i més.
I com sempre, aquí observo una manca de cultura, en aquest cas, de cultura política.

4 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.