05 d’abril 2009

Que val més una dona o un barril de petrolí?...

Massa persones estan en contra de l’intervenció militar a l’Afganistan; hi veuen tant sol interessos dels EEUU pel seu petroli i punt, degut al cas que la majoria de la població és partidària del règim talibà i prefereixen que els deixin en pau. Potser tenen raó, potser tant sol la tenen en part, però, mentre a la resta del món s’està lluitant en contra de la violència de gènere, en especial quan la víctima és una dona, al Parlament de Kabul En Hamid Karzai, President d’Afganistan, ha signat la recent aprovada llei que permet la violació dins del matrimoni tot anul•lant els avenços legals aconseguits per les afganeses des de la derrota del règim talibà, fa set anys.
No m’agraden les guerres, no m’agrada que els altres països fiquin el nas on no els demanen amb l’excusa “d’ajut humanitari” per implantar el lliure mercat, però, menys m’agrada que es violin els drets fonamentals dels éssers humans amb lleis que els hi permetin fer-ho, per mi és el mateix cas que ha passat amb Guantànamo “ m’invento una llei que em permet violar a les dones i la Convenció de Ginebra me la passo per allà... i a veure qui és el maco que em diu el contrari?”, a Guantànamo eren els “enemics combatents” i la llei els hi donava via lliure a tota mena de tortura.
Ho sento, però, prefereixo que les dones afganeses siguin tractades com a persones avanç que deixin a tots els afganesos en pau sota el règim talibà ni que aquest no estigui del tot vigent, per molt que EEUU tant sol vulgui el seu petroli, si a canvi de l’or negre es fan respectar els Drets Humans, doncs que se’l quedin tot.
Val més la vida i el respecte a una persona que un pou de petroli.

2 comentaris:

Trifó de Vernet ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.