04 d’abril 2009

… i encara es creu amb miracles!...

Aviat farà una dècada que estem al segle XXI; la ciència avança i coses que mai havien estat explicades de mica en mica troben la solució. A les cadenes de televisió es programen sèries, com ara el Doctor House, on donen explicacions científiques basades amb casos reals (un xic accelerats els processos ja que les proves tarden el seu temps) que alguns semblen veritables miracles, com el cas d’una noia que tenia els ronyons despenjats i, segons com, queia desmaiada, se li ficava la mà a l’estómac i ja es trobava bé; miracle! no pas, tant sol ciència.
I ara es vol fer Sant a Joan Pau II per quatre curacions, o més, que no voldran ni deixaran pas que siguin estudiades per la ciència, com a molt pels metges del Vaticà, que també formen part de la jerarquia eclesiàstica. I el més trist de tot és que facin creure que va curar casos de la nefasta malaltia de càncer. Però, quina pressa de pel es aquesta sense vergonya ni escrúpols de fer creure a algú que per visitar una tomba ja estarà curat de càncer?, perquè no es vol creure amb el poder de les nostres ments i si amb el poder d’un rosari o una tomba? Quina lògica irrefutable explica això? I que la resposta no sigui “Miracle!” que ja soc grandeta per llegendes fantàstiques.
No dubto pas que fos una bona persona tot bolcat als seus fidels i amb devoció dur-los per la senda de la llum, i els regnes del cel, i totes aquestes creences que, en el fons, l’única finalitat que persegueixen és la de ser feliç i punt (per molt que hi hagi membres de l’Església que no parin de ficar el nas allà on no pinten res de res, tot preocupant per res als seus fidels, com van fer i estan fent, mantenir als seus sota l’ignorància i l’imperi de les pors, per campar a les amples i sense obstacles).
I l’aval més important que presenten els que porten tot aquest assumpte de la seva beatificació és una carta de la Sofia Loren, el que ve el mateix que dir: Itàlia també és un país de pandereta...

2 comentaris:

Trifó de Vernet ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.