09 de maig 2009

Drets Humans; Article 26, punt 1: Tota persona té dret a l'educació.

9/5/2009 17:51 H (EL PERIÓDICO) OPOSICIÓ DEL PP A LA LLEI D'EDUCACIÓ CATALANA
Mayor Oreja afirma que la immersió lingüística és "una immersió en la ignorància"
Acusa la Generalitat de "menysprear" la llibertat dels pares amb mesures "sense precedents"

EFE
MADRID

El cap de llista del PP per a les eleccions europees, Jaime Mayor Oreja, ha acusat avui la Generalitat de "menysprear" la llibertat dels pares amb una immersió lingüística "sense precedents" que en la seva opinió és "una immersió en la ignorància i en la limitació de milers de joves catalans".


Ja ho val! Com es pot ser tant .... tant.... la veritat és que tot el que em ve a la ment és massa poc per qualificar a aquest personatge ex-ministre del PP.
Com pot afirmar rotundament que la immersió lingüística és sinònim d’ignorància? Si un/a jove no és capaç de dominar a la perfecció dos llengües que sent a diari, com pretén aquest individu que aquest/a jove entengui a la perfecció qualsevol altra llengua que necessiti per la seva formació acadèmica?...
El sol fet que ell sigui incapaç de dominar dues llengües no vol dir que la resta dels humans no ho puguin fer.
El sol fet que els pares d’aquestos nois/es no vulguin i reclamin el dret que els seus fills no es puguin expressar i dominar més d’una llengua, i quedin com a veritables ignorants, no vol dir que aquestos nois/es no tinguin tot el dret a dominar més d’una llengua.
El sol fet que aquestos nois/es tinguin uns pares que els hi retallin constantment les ales, pel que fà als seus drets a l'educació, no vol dir que els seus pares estiguin exercint cap llibertat, ans al contrari, tant sol exerceixen una dictadura envers els seus propis fills; i els recordo als del PP que segons el seu Aznar, pobret, tant sol volia eradicar la Dic-ta-du-ra tant dolenta de Iraq, perquè feia molt de mal a les persones, no els deixava coneixer res més enllà del que deia Saddam...
Si un noi/a no el consideren capacitat per parlar dos llengües, com a mínim, com volen que aquest noi/a cursi una carrera universitària?...
Potser no s’adonem que son tant ximples, babaus, beneits, bàmbols, capsigranys, estults, insensats, necis, obtusos, pampanes, poca-soltes, tanoques, tòtils, (i aquestes tant sol són les que m’han vingut al cap a cop fred) que estan reclamant el dret a ser uns ineptes?..
I si volen aferrar-se al punt 3 de l'Article que dona títol a aquest post, que es paguin una escola privada, que també tenen tot el dret a fer-ho; perquè l'escola que paguem tots ha de protegir i preservar la nostra llengüa oficial: el Català; tot donant a conèixer, per descontat, l'altra llengüa oficial, i de més llengües si convenen per la preparació dels nois/es.

Un anhel: Que la ignorància deixi de conquerir ments per tot el món.

Dictadura (en aquest particular cas aplicada a la familia )
[s. XIV; del ll. dictatura, íd.]

f HIST/POLÍT 1 Forma política de què es revesteix l'estat com a instrument de poder posat en mans de la classe dominant (els pares) per esclafar la resistència dels seus enemics (tots els drets dels seus fills, inclòs el dret al coneixement).