17 de maig 2009

Qui fa ecologisme 100% de debò?...

A l’edició online de El Periòdico d’avui descobreixo la següent crítica:

17/5/2009 Edición Impresa NOMBROSOS FAMOSOS QUE PRESUMEIXEN DE ‘VERDS’ NO DEFENSEN L’ECOLOGIA EN LA SEVA VIDA PRIVADA 

Els falsos defensors del medi ambient

LAIA ZIEGER
BARCELONA

Els famosos són éssers plens de contradiccions. Per un costat, presumeixen de les seves col·laboracions amb múltiples causes benèfiques i, per un altre, no són capaços de renunciar als seus capritxos. El problema és que les dues facetes són difícils de combinar. Una de les causes que actualment reuneix més celebritats és la lluita per preservar el medi ambient. No obstant, encara que sigui una paradoxa, aquests famosos també participen activament en la seva destrucció.

 

 

I remarquen noms com: el matrimoni Sting, la Madonna i el propi Al Gore; tots ells mundialment reconeguts en les seves particulars defenses.

D’acord, participen activament degut al seu estil de vida en aquesta destrucció, però, i la quantitat de gent que s’hi suma diàriament en aquesta lluita tant sol, perquè la Madonna defensa la Terra?... això no ho consideren?... ja voldria veure quanta gent podria convèncer alhora Rubén Valls (oic que no sabeu qui és? Doncs és un noi ecologista, li ve de família, de Vilanova de Bellpuig que es dedica a cultius ecològics i força de la seva producció la distribueix la cadena de supermercats Plus Fresc, la seva empresa és Cal Valls i aquesta la seva web: www.calvalls.com), aquest noi, per molt que s’hi dediqui, mai tindrà la mateixa força que pugui tenir per exemple Sting, i per molt que ho intenti l’ecologisme 100%, i sé de bona mà que és la seva fita, sempre hi haurà alguna via de contaminació.

M’emprenyen molt els ecologistes de despatx, que els hi dic jo, tant radicalisme tant sol fa més mal, com l’ordre sortida de Brussel·les de prohibir als ramaders deixar els vedells o vaques mortes als prats, per tot allò que va passar amb la malaltia de les vaques boixes; ara és troben amb el gran problema que els voltors, espècie protegida, i que tenen gana, com no troben carronya es veuen obligats a atacar i matar a vaques que estan parint els seus vedells, com ambdós estan indefensos els hi resulta més fàcil de matar. Ara s'han convertit en una plaga i un greu problema pels ramaders.

Potser que ens deixéssim de jocs absurds de veure qui s’estima més la Terra, i la comencem a estimar de debò; no cal fer gaire esforços, amb una petita aportació de part nostra n’hi ha prou. I com en anys enrere diria el Capitan Enciam: “Els petits canvis són poderosos!”, però, s'han de fer amb seny.