06 de juny 2009

Tremola amb Tremosa

Aquest matí m’he aixecat més adormida que mai, però, de cop i volta un esglai ha envaït tot el meu cor al llegir la notícia dels bons resultats de l’extrema dreta a Holanda i les diferents reaccions als nostres partits.
No cal dir que tots els d’esquerres ho han interpretat com un efecte nefast envers el bon desenvolupament democràtic d’una Europa més social, on l’equilibri entre persones i economia sigui just i sostenible.
Per banda de la dreta... és diferent.
Alejo Vidal-Quadras ho va considerar preocupant i perillós per Europa la presència de partits tant radicals; i amb això te bona part de raó, els extrems tant sol es veuen a ells, la resta els destorba i s’han “d’eliminar”; en contra s'ha de dir que aquests ciutadans que pensen així també en formen part i se'ls ha d'escoltar, però, tampoc cal que siguin majoria.
Però, Ramon Tremosa candidat de CIU va manifestar-se molt diferent:
(El Periódico Barcelona, 06/06/2009)
El candidat de CiU, en canvi, en va fer una lectura positiva. Ramon Tremosa va constatar l'increment del suport de democristians, liberals de dreta i esquerra i l'ascens ultra, que va llegir com "una atomització" de la política holandesa. També va afirmar que si aquests resultats s'extrapolessin a tota la UE suposarien un descens dels dos grups que avui controlen l'Eurocambra, el socialista i el popular. Segons els nacionalistes, una alta abstenció no ha de perjudicar necessàriament la seva llista, al disposar d'un electorat relativament fidel i mobilitzat contra els governs espanyol i català. També podria beneficiar partits clarament minoritaris com el de Rosa Díez i Iniciativa Internacionalista.

Tant sol em deixa dues opcions per reflexionar, perquè aquesta "atomització de la política holandesa" per ell és bona o dolenta?, més aviat els seus comentaris em fan decantar a pensar que la troba bona:
1. El candidat de CIU, Ramón Tremosa, no s’entera gaire de política i troba que l’extrema dreta es un ideal polític molt democràtic i “de guai”.
2. O, el pitjor dels casos, el candidat de CIU, Ramón Tremosa, simpatitza d’una forma molt preocupant amb els ideals de l’extrema dreta…
No hi ha excuses de que escombri cap a casa com a partit minoritari a nivell europeu, els errors en política es paguen molt cars i això un candidat sempre ho ha de tenir present, i si ell no ho ha tingut, tant sol denota la seva minsa formació pel càrrec al qual es presenta.
S'ha de tenir formació per controlar el bon funcionament d'una comunitat de països, actrius (com el del Berlusconi) o humoristes, ara no recordo el partit, tant sol durien al rotund fracàs de tot plegat. I els de baix, com sempre els més perjudicats i els que no anirem a evitar que tot això passi. Hem d'anar a votar!
Reflexionem i molt! Si us plau.

3 comentaris:

Trifó de Vernet ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.