14 de juliol 2009

De debò som al Segle XXI?...

Me he quedat sense paraules per expressar el que sento en llegir la següent notícia que ficaré integra; si algú ha de merèixer mai que no se'l consideri ésser humà i se'l tracti com "això" amb tot el despreci del món, sense cap dubte són els protagonistes de la mencionada notícia.
Aquí us la deixo, i malgrat no devem establir judicis sense coneixements amplis de la causa, jo amb el titular tinc prou com per donar sentència i no desdir- me del veredicte.
Estret d'El Periódico online

14/7/2009 21:06 H DETINGUTS ELS 25 MEMBRES DE LA MÀFIA

Una banda volia comprar un nen per vendre'n els òrgans a Guipúscoa

  1. El grup, amb ramificacions a Catalunya, extorsionava empresaris originaris de l'Est d'Europa
EFE
SANT SEBASTIÀ

Una màfia russa establerta a Guipúscoa amb ramificacions a Àlaba i a Catalunya, dedicada a extorsionar empresaris originaris dels països de l'Est d'Europa, pretenia comprar un nen a França per 5.500 euros per lucrar-se posteriorment amb la venda dels seus òrgans.

Aquesta és una de les principals imputacions que el jutjat instructor del cas fa als integrants de la banda en un acte, en què dóna trasllat a les parts perquè demanin l'obertura de judici oral, el sobreseïment de les actuacions o, excepcionalment, la pràctica de noves diligències.

L'acte fa un detallat relat de les presumptes activitats delictives dels 25 suposats integrants d'aquesta "complexa xarxa", perfectament "estructurada i jerarquitzada", que presumptament es dedicava a extorsionar empresaris de l'antiga URSS establerts a Guipúscoa, sota amenaces de mort a ells i a les seves famílies.

El líder del grup era un nen de la guerra, establert des de fa deu anys a Guipúscoa, que disfruta de la doble nacionalitat russa i espanyola, i que era conegut en el món de l'hampa com a Vor v zakone (Lladre de llei), que "disfrutava d'un elevat nivell de vida i utilitzava vehicles de gamma alta, un d'ells valorat en més de 95.000 euros", malgrat no tenir cap activitat laboral.

Primer cop policial el 2008

El primer cop policial a aquesta organització criminal es va produir el 13 de gener del 2008, quan la Guàrdia Civil va arrestar tres integrants de la cèl·lula de robatoris, quan es disposaven a abandonar Espanya en cotxe per comprar un nen a França, amb la intenció de comerciar posteriorment amb els seus òrgans.

Dos dies després, van ser detinguts en un domicili de Sant Sebastià el cap de la banda i la seva dona, als quals els van ser intervingudes diferents quantitats de droga i diners.

La Guàrdia Civil va capturar així mateix un home i la seva mare que regentaven un local de venda d'aliments i productes russos, on els membres de la banda realitzaven les seves reunions i amagaven els efectes robats, mentre que el 17 de gener van caure els quatre membres de la "cèl·lula d'extorsió", que residien en un domicili d'Aia (Guipúscoa).

L'acte judicial explica que "a mesura que s'anava desmantellant i escapçant" l'organització delictiva, es va iniciar una pugna en el seu si fins que un altre dels imputats va aconseguir el lideratge i va començar a planificar noves operacions "de bastant envergadura", entre les quals destaca el "segrest exprés" d'un empresari georgià resident a Bilbao des de fa 15 anys.

Registre a Cornellà

Paral·lelament, el nou cap de la màfia hauria ordenat a quatre membres més de l'organització residents a Lloret del Mar (Selva) que es desplacessin a Itàlia per realitzar robatoris en vivendes amb l'objectiu de "mantenir" els ingressos de la banda, encara que tots ells van ser capturats el 3 de març del 2008 quan es disposaven a sortir del país pel port de Barcelona.

El nou líder també va decidir proveir-se de més armes i per a això va contactar amb un altre ciutadà originari d'Europa de l'Est resident a Vitòria, si bé el 2 de març del 2008, la Guàrdia Civil va decidir arrestar el nou cap i altres membres de la banda, al comprovar que estaven fent les maletes per escapar-se. En aquesta actuació també va ser registrat un pis a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).

La resolució d'aquesta operació policial, denominada Nala, iniciada per la Guàrdia Civil a mitjans del 2007, va permetre descobrir que els integrants del grup utilitzaven documentació falsa, cosa que va portar la policia fins a una altra cèl·lula de la banda dedicada a la falsificació, composta per tres persones més que presumptament treballaven en un pis de Girona en què va ser ocupat un complex equip informàtic d'alta qualitat.

Delictes contra la salut pública

L'acte judicial indica que aquesta cèl·lula era una "peça fonamental" dins de l'organització ja que, a través d'una gestoria, aportaven la documentació que permetia a la banda introduir a la Unió Europea treballadors d'Europa de l'Est als quals presumptament esclavitzava en treballs de la construcció ja que els obligaven a viure en pisos pastera i es quedaven amb tots els seus ingressos.

El jutjat de Sant Sebastià que instrueix el cas considera que presumptament els diferents membres de la banda estan implicats en diferent mesura en delictes d'associació il·lícita, extorsió, amenaces, danys contra el patrimoni, receptació, contra la salut pública, tràfic i tinença il·lícita d'armes, falsedat documental i contra la Llei d'Estrangeria.