24 de desembre 2007

Hi ha moments en la vida de tot polític, en què el millor que pot fer és no obrir la boca.

Abraham Lincoln

A l’edició digital de La Vanguardia d’avui sortia el següent titular:

Mas dice que Montilla esta más pendiente del PSOE que de los intereses de Catalunya

22/12/2007 |La Vanguardia

Barcelona. (EFE).- El líder de CiU, Artur Mas, ha acusado hoy al presidente de la Generalitat, José Montilla, de estar más pendiente del PSOE y de los temas electorales que de la agenda estrictamente catalana.

Mas ha recordado que ayer intentó que "se acelerasen acuerdos en infraestructuras y en financiación y que no se pierda más el tiempo" pero ha reconocido que no consiguió sus objetivos.

Ante esta situación el máximo responsable de CiU avanza que su formación "va a seguir trabajando e insistiendo" en sus planteamientos.

Mas propone que "el próximo Gobierno español quede condicionado por los votos catalanes y catalanistas" como solución a la parálisis que vive Cataluña en el desarrollo del Estatut. 19/12/2007
.

Fins aquí correcte, un líder d’un partit català defenent la seva posició i els seus ideals de voler el millor per a Catalunya i voler treballar pels catalans, i acusant al líder d’un altre partit d’estar més pendent de les eleccions; fins aquí tot podria semblar correcte si dimecres passat El Periódico no hagués publicat la següent notícia:

LES RELACIONS ESTAT-GENERALITAT

Montilla va pressionar per frenar un pacte PSOE-CiU en el pressupost

1. • El president defensa que les grans inversions s'han de negociar entre els dos governs
2. • Per evitar el veto al Senat, els socialistes van oferir partides que discuteixen amb el tripartit

NEUS TOMÀS
MADRID

Les grans inversions per a Catalunya i el desenvolupament estatutari es pacten amb el Govern català. I "només" amb el Govern català. Aquestes són les ordres que el president i líder del PSC, José Montilla, ha donat als seus diputats a Madrid. Ja ho va fer a principis de la legislatura, però, es va veure obligat a recordar-ho fa només uns dies. Va ser en plena negociació de les esmenes al pressupost del Govern central, quan el PSOE, en un últim intent per evitar el veto de CiU als comptes de l'Estat, es va plantejar la possibilitat de cedir i deixar que els nacionalistes catalans s'apuntessin un triomf en les inversions a Rodalies. Els diputats del PSC, aplicant les ordres de Montilla, van intervenir perquè els negociadors del PSOE fossin conscients que aquesta concessió a CiU implicava obrir una crisi tant amb els socialistes catalans com amb la Generalitat.
"Es va traslladar al PSOE que Rodalies no es podia convertir en un triomf per a CiU", reconeix un dirigent del PSC. L'advertència dels socialistes catalans es va produir mentre el portaveu parlamentari del PSOE, Diego López Garrido, aprofitava les hores intentant convèncer el senador de CiU Pere Macías que els nacionalistes aixequessin el veto que ja havien presentat en comissió i que s'havia de votar en el ple del Senat.

CiU va presentar diferents esmenes referents a Rodalies, en què reclamava el gest polític del traspàs a la Generalitat, inversions com a mínim de 25 milions d'euros en aquesta xarxa, així com un fons de compensació per als usuaris afectats pel caos ferroviari. Però totes aquestes peticions ja es troben sobre la taula en les negociacions que manté el Govern central amb el tripartit. Aquest va ser un dels arguments que van utilitzar els dirigents del PSC per convèncer els negociadors del PSOE que no podien deixar que el seu rival a Catalunya, CiU, aparegués com la garantia que el Govern central compleix els seus compromisos. També els van recordar que el ministeri de Vivenda s'ha compromès a rehabilitar els barris més afectats per les obres de l'AVE.

Doncs bé, llegint aquest article crec que queda plou clar que l’únic que pensa amb clau eleccions i somniant constantment amb el PSOE tant sol és el senyor Mas, perquè això de fer pactes triomfals, dedueixo cap a la baixa en les inversions, per mostrar-se com el Tirant Lo Blanc que va salvar rodalies, és més propi d’imatge de campanya, però, si amb algú li queda dubte i es diu: “no! Veritablement a aquest noi li importen els catalans”, l’article acaba així:

Segons fonts socialistes, amb la premissa que "amb CiU es poden pactar algunes coses concretes, però els temes de veritat es negocien amb el Govern", el PSC estava disposat que el PSOE "premiés" els nacionalistes amb un increment de les ajudes als autònoms, un col.lectiu especialment mimat per CiU, i poca cosa més. Però, al final no van pactar ni poca cosa ni res.

El que ve a dir el mateix, amb les millores cap als seus consentits autònoms els senyors de CIU tampoc hi guanyen res i no cal preocupar-se per ells... això té un nom i no cal dir-ho si qui em llegeix té dos dits de seny.

1 comentari:

Unknown ha dit...

excel·lent anàlisi amiga meva, excel·lent!