09 de desembre 2007

Sol els bons sentiments poden unir-nos; mai l'interès va forjar unions de llarga durada.

Auguste Comte

No volia parlar de cap tema que no tingues coneixements suficients per argumentar-los des de la meva perspectiva, però, el tema d'ETA es quelcom que afecta a més gent de la que realment es pensa: (Estret de El Pais, edició digital)

La captura del tercer etarra, prioridad para la nueva colaboración entre España y Francia

Zapatero confirma la puesta en marcha de un equipo de investigación permanente de policías españoles y franceses para luchar contra ETA

EFE - Madrid - 09/12/2007

El presidente del Gobierno español, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciado hoy la creación de un equipo conjunto de investigación permanente entre España y Francia para prevenir atentados y luchar contra la banda terrorista ETA, "un paso cualitativo importante que -según aseguró- dará sus frutos".

Aquesta banda des de fa un temps ençà forma part d'un problema a nivell europeu, perquè, tot i que tinguin certa raó amb els seus motius, no hi ha cap argument per recolzar uns assassinats a sang freda, massa assassinats i atemptats contra les llibertats de l'individu, als seus mai els han matat sense pietat davant d'amics, familiars o fills, potser que no vagin tant de víctimes per defensar la seva causa, que derramar sang per una terra es més propi de l'historia de Reis i Cavallers que no la d'obrers; hi ha d'altres vies igual de lentes, però, més dignes i humanes per aconseguir els propòsits d'un grup de persones, que tenen tot el dret a decidir, però, cap ni un a matar.

Per altra banda no te cap qualificatiu el que està fent el PP, voler monopolitzar les víctimes d'ETA sol pel seu interès, al·legant que el PSOE l'únic que està fent es una tàctica per aconseguir vots. Tal vegada quan el Sr. Aznar va acceptar fer pactes amb ETA com l'acostament de presos va rebre alguna pressió, o es van propiciar manifestacions amb contra?... a que venen ara tantes crítiques absurdes i el no deixar que la treva fes el seu procés normal?... potser aquest partit té altres interessos ocults que el final de ETA els impediria assolir?... és molt lleig el voler aconseguir vots apel·lant als terrors dels ciutadans.

Les víctimes d'ETA no son per fer política, son per recordar els errors de l'historia i l'odi que impulsa a matar a un altre ésser humà, pel gust de matar.