11 de desembre 2007

Trista època la nostra! És més fàcil desintegrar un àtom que un prejudici.

Albert Einstein

Com sempre hi ha persones que es creuen amb la possessió de la veritat absoluta i fan judicis i més judicis sense donar cap opció al acusat de defensar-se tant sol perquè estan convençuts que sol pot ser de la seva forma el veure les coses i punt.

Voldria analitzar els comentaris d’aquesta notícia:

Mas no pedirá la presidencia catalana para pactar con el PSOE pero sí una reforma electoral

La Vanguardia 10/12/2007

Barcelona. (EFE).- El presidente de CiU, Artur Mas, ha asegurado que, para que su formación acepte un pacto de legislatura con el PSOE tras las elecciones generales del 9 de marzo, no pondrá como condición hacerse con la presidencia de la Generalitat, pero sí exigirá a los socialistas una reforma del sistema electoral.

Según Mas, si CiU es decisiva para la gobernabilidad de España tras las elecciones generales, exigirá que se adopten "medidas de calidad democrática" que implicarían "modificar sistemas a través de las leyes electorales". "A los socialistas no les tiene que dar miedo hablar de esto. No estamos hablando de poder, que es lo que les preocupa siempre, sino de funcionamiento de la democracia", ha insistido.

Puntualitzem: si segons CIU a ells no els importa el poder, que sol els importa realment als socialistes... perquè tanta insistència a fer una reforma electoral ara? Perquè no la van proposar, o fer, durant els 23 anys que van estar al poder i van donar poder al govern central?, bé vaja! A mi em sembla que a qui li està preocupant el poder realment és a CIU perquè, porta una bona temporada sense tocar-lo, oh no?.

Las reformas en el sistema electoral, que según ha dado a entender Mas deberían introducirse tanto en sistema electoral catalán como en la ley vigente para el conjunto de España, deben permitir que, "cuando la gente va a votar, sepa que ese voto tiene un valor y que además será bien utilizado".

Ah val! Ara queda tot més clar, resulta que tot i reclamar “Democràcia!!” allò que a ell li molesta és que el vot de la gent de qualsevol opció d’esquerra té el mateix valor que el vot d’algú dels seus, perquè, ens esta dient a la descarada que unir vots de forces d’esquerra per fer un tripartit no és democràtic, es llençar els vots de CIU a les escombraries... bé, bé! Veig que la memòria els falla als de CIU, perquè, qualsevol pot consultar que la majoria de vegades va tenir més vots el PSC, però, gràcies a la província de Lleida ells tenien més diputats, i com a conseqüència, el govern legítim i democràtic de Catalunya... Ai aquesta memòria!.