21 de gener 2008

Hi ha dues classes d'homes: els que viuen parlant de les virtuts i els que es limiten a tenir-les.

Antonio Machado

De vegades no cal tenir un munt de coses per fer les grans creacions, habitualment menys tenim les petites coses que hi ha al nostre abast i són econòmiques tant sol perquè no li trobem cap valor i la nostra manca d'imaginació no els hi sap treure cap mena de profit

El Periódico
21/1/2008

Un jove artista sorprèn amb dibuixos fets amb un boli Bic

  1. Juan Francisco Casas exhibeix a Madrid les seves obres de gran format
  2. Els quadros hiperrealistes, de dos metres, reflecteixen instants "divertits"
OLGA PEREDA
MADRID


En el món de l'art, dir que una cosa és "al.lucinant" pot resultar enormement superficial. Però en el cas de Juan Francisco Casas (La Carolina, Jaén, 1976) és molt difícil trobar un altre terme que estigui a l'altura del que es vol dir. Els enormes quadros de Casas semblen fotos, però un cop l'espectador s'hi acosta s'adona que estan fets amb milers de traços de bolígraf blau. Concretament, amb bolis Bic de tota la vida.

Als seus 31 anys, Casas manté intacta la seva humilitat i es mostra "sorprès" per la repercussió mediàtica que ha tingut la seva última exposició, que estarà oberta al públic fins al 2 de febrer a la galeria Fernando Pradilla de Madrid.
A la mostra s'hi poden veure diversos quadros de dos metres que, a simple vista, semblen fotos en tons blaus. Les imatges mostren una noia netejant-se la boca amb un fil dental, jugant amb un bolígraf, bevent un refresc o fent bromes amb un amic. No hi ha cap mena de pinzellada enlloc.


Voler és poder i massa sovint ens oblidem d'aquesta virtut que hauria de ser al nostre ordre del dia particular; la peresa ens pot i inventem un munt d'excuses per no fer allò que no ens plau, quan amb realitat no hi ha cap impediment prou fort per impedir-ho, per difícil que veiem la situació, sempre es pot trobar una via per aconseguir la nostra fita, tant sol cal enginy i predisposició, si ens tanquem amb bandes, o veiem la situació com "no hi ha res a fer", de segur que acabarà guanyant la passivitat tot deixant morint qualsevol avanç o èxit d'alguna meta que ens volem assolir.