05 de gener 2008

Quan un home vol matar un tigre, ho anomena sport; quan és el tigre qui el vol matar, és ferocitat.

George Bernad Shaw

Som al segle XXI, però, encara hi ha persones que és creuen millor que unes altres tant sol per la seva nacionalitat o color de pell. Tant se val els descobriments que confirmen amb ADN que som iguals i alhora diferents, però, aquesta diferència no inclou que invents dels homes com el pertànyer des dels teus avantpassats a una nació automàticament et converteixi amb millor persona que un altre nouvingut de qualsevol altre país; l'únic que et pot fer millor persona és la teva dedicació i contribució a que els altres puguin millorar també com a persona i crear ambients de pau i concòrdia.

Merkel vol reeducar en camps delinqüents immigrants

GONZALO CÁCERES
BERLÍN El Periódico 5/1/2008

La cancellera d'Alemanya, la cristianodemòcrata Angela Merkel, en declaracions al rotatiu sensacionalista Bild am Sonntag, va anunciar ahir un ampli paquet de propostes per endurir les lleis contra la delinqüència protagonitzada per immigrants. Entre les mesures s'inclou la creació de "camps de reeducació" per a joves reincidents.
Les paraules de Merkel constitueixen un fort reconeixement al candidat del seu partit a l'estat de Hesse, Roland Koch, de 49 anys, que ha fet de la lluita contra els immigrants delinqüents el principal cavall de batalla de la seva campanya electoral. Koch governa des del 1999 en aquest estat federat, que acull el centre financer de Frankfurt, gràcies a una campanya de recollida de firmes contra la doble nacionalitat. La brutal agressió d'un jove turc i un grec a un professor de 76 anys a Munic, al mes de desembre, va permetre que Koch capitalitzés la indignació.


Sento veritable repugnància per formar part d'un món on els mateixos dirigents, que haurien de ser model d'integració i convivència, fomentin i augmentin amb polítiques i propostes l'odi i menyspreu entre tots els ciutadans. Simplement no tinc paraules per qualificar aquesta proposta, i francament no crec que els alemanys de sempre siguin un model a seguir de bons modals i civisme, de segur que també hi ha que són delinqüents. El just seria que en aquestos camps hi entressin tots, autòctons i immigrants, tots els delinqüents tenen un patró molt semblant: famílies conflictives i rebutj social.

La meva germana no parla català perquè sigui anti-catalanista, la meva germana no el parla perquè va sentir el rebutj i menyspreu als 8 anys per part de companys d'escola tant sol pel fet de ser castellana, "...i els castellans tots sou uns gitanos i uns lladres" amb tractes com aquest, quí es pot integrar a qualsevol nació?...
No és tracta de fer campanyes per educar o separar als de fora, és tracta de fer campanyes, polítiques i propostes per educar a tothom alhora.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Comencem a semblar allò que Brech ens deia, com que jo no sóc, fins que un dia li va tocar a ell. Abordar, com dius les qüestions com ara la manca d'integració social, la violència, etc., demanda accions globals, on no calgui fer separacions ni qüotes, quelcom molt de moda en aquesta societat hereva del segle XX. En el moment que comencem a disgregar pel color de la pell, per l'origen, per la renda, haurem fet el que ja van fer al segle XX i així ens va anar; com sempre la humanita tenim memòria de peix i així ens va! De tota manera cal veure com reacciona l'SPD, els socialistes de la gran coalició, si es mantenen callats, preocupem-nos.