16 de febrer 2008

Estem perdent punts i ens hem de preocupar.

Us donaré el meu punt de vista d'un dels possibles motius; no ho faré pas amb rigor científic perquè això seria fer intrusismes dintre dels camps dels sociòlegs i politicòlegs, i el sol fet d'escriure un blog no et dona el dret de fer estudis de cap mena si no ets un professional entès, però, si donar un parer com l'observació feta per un ciutadà mitjà dels que participen en les enquestes.

Probablement molts coneixem algú que hagi estudiat en escoles privades no concertades i ens han explicat coses tipus: "no et cal matar a estudiar! com el papà paga de segur que sempre aproves i treus bones notes", això tampoc és una acusació a tots els col·legis privats, es cert que tenen un nivell més alt i bons professors, però, també es cert que els diners ho compren tot i està comprovat que lamentablement hi ha una mitjana massa elevada de persones que accepten suborns.

Sol per aquest aspecte me he de situar al cantó de tots els professionals de la docència pública i donar-los el meu suport, tot i que també considero que potser fan Pasqua avanç de Rams i criden -Foc! perquè algú ha encès un llumí, però, tenen tota la raó per queixar-se sobre les intencions de gestionar l'escola pública com la privada i no comptar amb les seves opinions aavanç de fer les lleis.

Això si, també he de fer denúncia que es motivi, des de alguns sindicats, als votants del PSC que votin a ICV, perquè, més que la defensa de l'educació pública sembla una estratègia electoral... m'explico?.

Tot i així, estratègia o no, tenen raó des del meu parer que he fullejat a la web http://www.gencat.net/educacio/llei_educacio/index.htm la proposta base de la Llei d'Educació amb que l'escola pública no ha de ser com una fàbrica on es demana a l'operari "professor" una quota de producció; l'estrès d'educar alguns nens provinents de famílies conflictives (que a la pública sempre es donen molts més casos que no pas a la privada) sumat a l'estrès per tenir bona "producció", esgotaria absurdament al docent; sol ells saben que es tenir un o més alumnes conflictius a classe.

La qualitat de l'ensenyament ha de començar per facilitar a tots els centres els mitjans que reclamin de suport, tant si són més professors de suport o amb alguna especialització, com material actualitzat, o ampliació d'aules.

Parlant s'entén la gent i com a socialistes hauríem de parlar amb els professors.