20 de febrer 2008

"NO ES LO MISMO": terrorista que immigrant

Avui a l'edició digital de El País llegeixo la següent notícia:

ELECCIONES 2008

El PP se hace el 'harakiri' en Estrasburgo

Mayor Oreja vota contra su propio informe sobre terrorismo en el Parlamento Europeo porque no logra incorporarle el contrato para inmigrantes de Rajoy

ANDREU MISSÉ - Estrasburgo - 20/02/2008

El Parlamento Europeo desbarató ayer una maniobra del Partido Popular Europeo (PPE) que pretendía incluir en un informe sobre el terrorismo una enmienda que exigía a los inmigrantes "aceptar y participar en las medidas de integración". La Cámara, con sede en Estrasburgo, también rechazó otra propuesta de los conservadores cuyo propósito era eliminar una referencia a la Alianza de las Civilizaciones.

Ante la pérdida de éstas y otras votaciones, el PPE optó por votar en contra del informe en su conjunto, lo que significó la destrucción del consenso alcanzado sobre varios aspectos de la lucha antiterrorista en el espacio de la Unión.


El intento de vincular terrorismo e inmigración salió en esta ocasión malparado. Una amplia mayoría de diputados rechazó la enmienda presentada por un diputado del PPE, el alemán Manfred Weber, en el informe sobre los "factores que propician el terrorismo y favorecen la captación de terroristas".

La enmienda rezaba como sigue: "Los Estados miembros deben informar claramente a los inmigrantes de que tienen que aceptar y participar en las medidas de integración; (...) es indispensable un mínimo de disposición a integrase y adaptarse". El texto fue visto por muchos diputados de la izquierda y de los liberales como un respaldo soterrado al contrato para inmigrantes que promueve el candidato por el PP a la presidencia del Gobierno, Mariano Rajoy.


Si de debò, segons el PP, tots els immigrants tenen que signar aquest contracte per poder tenir més consciència de bona convivència i educació cívica... algú s'imagina a qualsevol científic americà que es desplaci a viure un temps al nostre país per desenvolupar una investigació, (per exemple: Aplicació de la Física Quàntica en l'acceleració de Protons) signant aquest ridícul contracte?, o pensen fer selecció d'estatus econòmic o intel·lectual? tampoc, perquè , un traficant de drogues pot tenir molts diners i gens de civisme i el Dalai Lama té molta cultura i pocs diners; amb què basarien el "tu signes i a tu no et cal" per no ofendre a ningú?...


Intereses electorales

"Es indecente", manifestó la eurodiputada socialista Bárbara Dührkop, viuda del senador socialista Enrique Casas, asesinado por ETA, "el intento de los populares de incluir la obligación de integración del inmigrante por contrato, de manera que en realidad lo que se crea es un nexo de sospecha entre inmigrante y terrorista".

El vicepresidente y portavoz del Grupo Socialista, Jan Marinus Wiersma, mostró su asombro por "la capacidad de presión de la delegación española del grupo del PPE". Calificó de "deplorable" que "la única razón que esgriman para hundir este informe de vital importancia para la Unión Europea resida en intereses electorales internos y de oposición al Gobierno de Zapatero, promotor de la Alianza de las Civilizaciones ante Naciones Unidas".


I si, segons el PP, immigrant=terrorista i terrorista=ETA, això vol dir que accepten la independència d'Euskadi?...

Bromes a banda, de debò que denota molt poc seny i consciència de govern relacionar a tot un col·lectiu amb un determinat grup de problemàtics, que realment son pocs, però, malauradament fan molt soroll i mal.

El tema és massa seriós com per fer propostes electoralistes en un document a nivell europeu on s'ha de respectar, primer que tot, la presumpció d'innocència de les persones que han de desplaçar-se del seu país per treballar en un altre. Amb tan poc coneixement de les lleis i normes demostrat pels populars es pot entendre perfectament que la darrera cosa que anhelen és governar bé per tots els ciutadans, volen un govern selectiu on discriminar a tot aquell que no li segueixi el joc, Catalunya per exemple; continuen amb la seva norma de "menteix, menteix que alguna cosa quedarà", i, senyors meus, això no és fer bona política ni campanya per tots i cada un dels espanyols; som iguals, però, amb diversitat d'opinions que un bon govern ha de respectar, sempre i quan la via sigui la pau i concòrdia, com ho està fent el govern socialista.

I tinguem sempre present que totes les persones som innocents fins que es demostri el contrari, i els judicis i sentències ràpides tant sol els han de fer els magistrats qualificats, la resta es intrusisme professional.