04 d’abril 2008

Roina (Rodano), portar aigües contaminades és la solució?...

De sempre és conegut que els rius Europeus, els nostres inclosos, tenen massa residus tòxics, però, cal que els portem expressament cap a casa?

Heus ací un enllaç com a mostra de tota la informació que es troba a la xarxa sobre la qualitat de les aigües dels rius a nivells mitjos i baixos del seu curs, aquest amb concret del Roina:

http://www.vidasostenible.org/observatorio/f2_final.asp?idinforme=1265

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Segons la seva interpretació, tampoc hauríem d'agafar aigua del Llobregat ni del Ter, perquè també estan contaminats. Resulta que per alguna raó existeixen les depuradores (ETAP: estació de tractament d'aigua potable), per exemple, l'ETAP de Cardedeu. El que fan és potabilitzar l'aigua que agafen dels rius, per a que sigui "aigua de boca". De les EDAR (estació d'aigües residuals) ja parlarem un altre dia.

Martín L. ha dit...

Gracies anònim pel teu comentari, però, a casa teva de segur que també es fa pols i la treus i neteges allò que embrutes, però, veritat que si compres alguna cosa demanes que estigui net, i si es per menjar, com a mínim demanes les condicions mínimes higièniques? veritat que no t'enduus els pastissos florits i dius ja treure el que està malament jo a casa? es pot donar el cas que no puguis treure tot el dolent i aquest pastis et faci emmalaltir igualment... o és que potser penses que França ens la depurarà per nosaltres i de gratis?...
A banda, et convido que cerquis informació per tu mateix a la xarxa perquè conté residus que cap depuradora, per moderna i preparada que estigui, els pot eliminar; i parlo de pagines molt més "oficials" que aquesta que fico com exemple perquè comenta una noticia que també va saltar a la premsa del nostre país. I no és cap crítica a França, els nostres rius també estan molt contaminats, però, és problema nostre perquè son a casa nostra... si li demano un plat a la veïna no vull netejar les seves restes de menjar.
Seria bo que contrastéssim tots la informació que reben per no restar en un únic pla.
I si et plau comenta sempre que vulguis i amb respecte mutu per tots. És molt més instructiu qualsevol blog si hi figuren diferents parers.

Anònim ha dit...

El model del Roïna és un paradigma que sustenta la manca de previsió d'un govern que mai es va equivocar, mai, perquè res va preveure, ara que fàcil de dir que no es digui que el Roïna està contamina a nivells insalubres pel consum humà, perquè on queda el paradigma quan no n'hi ha d'altre?

Martín L. ha dit...

Per no parlar de les centrals nuclears que hi ha al seu pas, i si la única que tenim a Catalunya deixa restes radiactius insignificants, però, hi són, imaginat els que poden arribar a deixar a França totes les que es troba al seu decurs fins al final on es faria la captació...
Si pot ser, no cal arriscar-se, i de cara a un futur? les previsions son que els rius cada cop baixaran més secs, perquè gastar uns diners si tampoc és una solució real?...