28 de juny 2008

PODEMOS!!!

El Ministre d'indústria Miguel Sebastián ens proposa una revolta al més pur estil de Gandhi, la qual cosa m'interessa amb especial.
Enfront de les pujades evidents i que no pararan, convida a tos els usuaris particulars canviar les seves tarifes, retall de El País:

Para compensar el mal trago, el ministro de Industria, Miguel Sebastián, animó al conjunto de los usuarios a apuntarse a la llamada "tarifa ahorro", que sustituye a la nocturna que utilizan 1,1 millones de hogares. La modalidad ahorro prevé un aumento de las horas en las que la energía es más barata (de 22.00 a diez de la mañana). Y reducciones de precio en esas horas de menor consumo (horas-valle), según Sebastián, de hasta el 47%.

Claro que para apuntarse a esa modalidad de consumo, los usuarios necesitarán un contador con discriminación horaria. Un asunto espinoso, en especial para las compañías eléctricas, si millones de usuarios aceptaran a la vez el consejo ministerial.


Sona molt bé aquesta proposta..., si tots ho fem, podem fer canviar la política que segueixen les companyies elèctriques per posar preu al Kw de llum.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Amb tota probabilitat el Ministre Sebastián, que coneix de la manca d'escrupuls de les grans companyies que s'omplen la boca amb anuncis de servei, de suport social, etc., sap que si no es provoca d'alguna manera al ciutadà a reconeixer que és part activa en la societat de consum, a decidir que alguna cosa és cara i no s'ha de consumir, si no es provoca difícilment la roda de l'equilibri pot funcionar. A la década dels 90 els ciutadans atenencs van fer vaga de consum per l'encariment dels preus, una setmana de consum mínim va coadjuvar una baixada de preus, i per tant un reequilibri dels marges de beneficis i costos. Estem massa acomodats per poder veure això, un temps de crisi és el moment idoni. Hem sembla bé la proposta de Sebastián, si no fos perquè des de l'Estat mantenim i com les companyies eléctriques, és a dir que de llibertat de mercat no ho tinc pas tant clar. Siguem capaços, doncs de concienciar la ciutadania del que cal i no cal consumir, del que és o no car.