22 d’agost 2009

No sabem valorar allò que no és material.

Sé llegir i escriure des dels dos o tres anys, la mare em va ensenyar, però, no pas tothom pot gaudir d'aquest luxe de saber llegir i escriure, és tot un privilegi i fa anys que no el sabem valorar, no li donem cap importància, tant sol aquells que estan privats d'ell li donen el seu valor real.
Tornant de compres m'he trobat una senyora llegint en veu alta un cartell d'una abandonada botiga, un cartell que de cop i volta s'ha sentit important al ser llegit per algú altre a banda de qui el va escriure al seu temps; la senyora que s'ha adonat del meu interès m'ha dit: -Pensarás que estoy loca o algo así leyendo aquí sola en voz alta un letrero de una tienda que, a saber tú los años que està cerrada, pues resulta que venia mucho aquí a comprar cuando la Gertrudis, la mujer, estava viva, pero, la pobrecita, que era muy buena, se murió de cancer y el marido lo pasó tant mal que cogió una depresión y tubo que cerrarla, ahora no sé donde está ni como le irá, esperemos se encuentre bien el chico y haya rehecho su vida, pues.... ¿que era lo que te decía? ¡ha si! el letrero, pues eso, que cuando lo colgaron yo no sabia leer y como cerraron pues ya no sabia lo que habían escrito y ahora que allí en lo de los abuelos (la residència, suposo, o la llar de jubilats) estan dando clases para leer y escribir, pues me apunté y estoy aprendiendo, y ahora lo voy leyendo todo, y ahora que he vuelto a pasar por aquí, pues me he venido a leer a ver lo que habian puesto, y ya ves tú, cerraron por vacaciones y ya no volvieron a abrir nunca más, ¡que làstima! eso es que la chica ya estava muy mal....
Us he escrit tot això perquè us feu una idea del perquè moltes vegades me penedeixo de ser amable amb la gent, però, en el fons necessitem tots ser escoltats i no pas sempre trobem algú que ens escolti de debò, ni que per dintre estigui pensant aquest algú "Però, perquè li he preguntat?" per fora ens presta, prestem atenció i ens interessem perquè així ens sentim humans.
Au! ara soc jo la que s'enrotlla; doncs això mateix, aquesta senyora, com una neòfita en el món a les seves velleses, sap valorar el fet de saber llegir i escriure, privilegi no fa tant de pocs, i poder ara de molts, però, son pocs els que en gaudeixen d'aquest luxe en els seus moments d'oci.
Estem massa preocupats en ximpleries, tant com per no veure'ns davant d'un mirall.