14 d’agost 2009

Prohibit tocar-se i fer-se petons!

No, no es tracta de censura ni de cap mena d’acte de “celibat”, es tracta tant sol d’algunes de les mesures per evitar el contagi de la Grip A. Per mi, en el meu particular cas, no suposa cap mena de trauma, perquè, amb l’esquerpa que puc arribar a ser el trauma seria fer tot el contrari (poca conya i tot el meu respecte pels familiars de les víctimes desaparegudes).

Sense fer escarafalls d’alarmistes, ens hem de prendre ben seriosament tota mena de consells i prudències, perquè, recordem que també tindrem la grip de cada any i la suma de totes dues encara no se sap quines poden ser les seves conseqüències, no tant sol per si transmuten o no (o com s’anomeni correctament amb terminologia científica), ans per si un pacient que ha passat una poc desprès agafa l’altra.

Pel que fa a les esglésies, algunes hi posen tota la seva bona fe per tenir cura dels seus feligresos, la qual cosa es de molt agrair, com ara a Toledo que els hi ha demanat de enlloc de fer un petó a la medalla de la Verge del Sagrari, la toquin amb la mà, i desprès, sol desprès de tocar-la, si és del seu grat, es facin un petó a la mà.

Que de fet jo sempre he trobat això... ho sento molt pels que senten la fe a dintre... una “guarrada” i grossa, ara em recordo el dia que vaig estar fent cua a la Catedral de Zaragoza, (jo creia que era per veure més de prop a la seva Verge) i quan hem toca em trobo al davant d’una pedra i un mossèn esperant que li fes un petó desprès de passar milions i milions de persones a saber si sanes o malaltes, deixant les seves babes... suposo que deu estar assegut esperant, d’això fa més de vint anys; diu me tiquis-miquis, però, a mi em fa molta angunia tot això.

Doncs això mateix, durant una bona temporadeta em trobaré a més d’un, a la força, amb les mateixes manies que jo: Veus com en el fons no soc tant rara! Tant sol soc previsora i punt.

2 comentaris:

Trifó de Vernet ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Martín L. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.